למה פרידות מהעבר זה ככ קשה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/03/2015 | 13:43 | מאת: מימה

כאילו צריכה להיות התארגנות מחדש ויצירת רצונות וחלומות חדשים לא? אבל זה לא קורה לי.. ההרגשה בשחזור בטיפול הייתה שרצחו אותי ושברו לי את התקווה. חוסר אונים מוחלט ותלות באחר שאכזב ולא הגיע... אז מה אני צריכה לעשות עכשיו על רקע שחזור רגשי שכזה? זה בריא להאמין ולסמוך? להתאהב להחשף?זה נראה כאילו כלום בעולם הזה לא מחזיק ולא יחזיק לאורך זמן. הכל משתנה. אז איך אפשר לסמוך ככה? האם הפתרון הוא פשוט להרשות לעצמי לחיות ולחוות בהווה ולסמוך על עצמי שעם מה שלא יבוא אני כבר אדע להתמודד? לא לחפש קביעות ויציבות בכלום כי אין כזאת?

הי מימה, אני לא יודע לענות לך. יש פער עצום בין המלים היפות שאת משתמשת בהן לבין היכולת שלך לעשות מהלך שיש בו שינוי. השינוי קורה בתוך קשר ואת אינך בתוך קשר. את משתמשת במסכי מלים... וזה מוגבל ומגביל. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית