אמא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/03/2015 | 20:24 | מאת: Mika

היי אודי, קראתי היום איפשהוא על "חיבוק אימהי" ומיד עלתה לי בראש דמות המטפלת שלי.. אני לא רוצה שהמטפלת תחבק אותי, אני רוצה שאמא שלי תחבק אותי! יש לי אמא, ביולוגית ואמיתית , חיה וקיימת. אני רוצה שהיא תתעניין בי, ותחבק אותי, ותאהב אותי , ותחייך אליי ותכין לי שוקו טעים ומתוק כמו שאימהות מכינות אני רוצה שהיא תתגאה בי, שתחמיא לי לפעמים, שתגיד שאני בסדר... אבל היא לא אומרת לי כלום: היא רק שותקת, או מבקרת אותי או צועקת עליי... אודי, מאוד חסר לי חיבוק אמיתי ממנה. חסר לי מבט חומל ורגיש, שיגרום לי להרגיש רצויה ואהובה אחרי שנים של צעקות, כינוי גנאי, ביקורתיות, משיכות שיער , ומכות "רק לשם חינוך" יהיה אפשר לתקן? יש בינינו רק חומה...ואני מרגישה מאוד לבד.. והמטפלת, היא לעולם לא תוכל למלא את הבור העצום שיש לי! אף אחד לא יכול.. חוץ מאמא שלי, וגם אם היא תרצה - היא פשוט לא מסוגלת ואולי גם אני כבר לא... ואני לא כועסת, רק מרחמת עלינו.. סתם פספוס..

02/03/2015 | 05:49 | מאת: מיכ

בטיפול הבנתי שלא אשנה את אימי ..אבל אפשר לקבל שהיא לא יכולה אחרת..למצוא מקומות אחרים לתמיכה...את יכולה לדבר עם אמך ולראות איזה קשר את רוצה איתה ומה היא יכולה ומה לא לתת לך..

02/03/2015 | 10:46 | מאת: אביב 11

טריגר ענקי אז רק להגיד שקראתי יותר ממבינה וחיבוק אם נכון לך

02/03/2015 | 10:48 | מאת: אביב 11

כתבתי כמה פעמים ולא נקלט. אז מנסה שוב כאן . את לא אשמה ואת יודעת את זה . אל תקלי על עצמך אחריות לא לך . מבינה את הקושי והכאב . איתך

הי מיקה, היטבת לתאר. אני לא בטוח שאפשר למלא את הבור, אבל אפשר להכיר אותו, לשרטט את שוליו, להכיל אותו, ולנסות שלא ליפול לתוכו. חלק מהעניין זה ללמוד ולחיות עם החסר העצום הזה והכמיהה למשהו שלא היה. אבל מה שלא היה - לא היה. החשוב הוא מה יכול יהיה להיות בהמשך ומה יש עכשיו. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית