פצעי טראומות לא מודעות וריפוי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/03/2015 | 16:13 | מאת: מימה

אודי כשחושפים בטיפול פצעי טראומות נטישה לא מודעות ומביאים אותן למודעות ויחד עם זה גם חוויה של כאב נפשי גדול ... מה המטרה בכל זה? האם גם מרפאים את הפצע והכאב או רק המטרה להיות מודעים ולחיות לצד זה?

02/03/2015 | 07:03 | מאת: Mika

היי מימה, אני לא חושבת שכל פצע ניתן לריפוי, ולפעמים נשארות "צלקות מכוערות", אבל לדעתי המטרה בטיפול היא ללמוד לחיות איתם, ולקבל אותם כחלק מה-"אני" שלנו.

הי מימה, אחרי החשיפה יש תהליך ארוך מאוד של עיבוד. וכמו שכתבה לך מיקה - לא תמיד אפשר לרפא כל פצע. לפעמים צריך לדעת לחיות עם הפצעים שלנו. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית