עץ שמח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/02/2015 | 21:59 | מאת: נעמה.

היי לכולם, הנה שוב, עץ שמח, חיובי, אוהב. מה יש לי לומר? - אני ביום קצת קשה ואחרי לילה לא מוצלח, אבל מצליחה להחזיק מעמד ולעבור בסדר את היום. סידרתי לי חלוקה של עבודה ולמידה כך שאוכל לעשות היום את הדברים שדורשים פחות מאמץ ולנוח קצת, ולא נכנעתי לכוח ששואב אותי להתאבנות. - קניתי לחתולה שלי שק אוכל חדש ותמיד מצרפים לה צעצוע וחטיף כצ'ופר. לרוב היא לא מתלהבת במיוחד, אבל הפעם היא כל כך שמחה לצעצוע החדש, קיפצה ברחבי הבית ונהנתה לשחק בכזו חדווה. כיף לי שהיא שמרה על כמה מאפייני גוריות שכאלה, למרות שהיא כבר לא גורה. - ישבתי קצת עם שתי חברות אחרי אחד המבחנים והיה לי נחמד. איכשהו השיחה הצליחה לשחק ולזוז על הצירים של מצחיקה-רצינית, קרובה-כללית, קלילה-כבדה באופן שנעם לי. אה, וגם הצלחתי לעצור ולחשוב על דברים לעץ, למרות שלא מאוד שמח לי היום. אני שמחה על היכולת להיות גם עצובה וגם לזכור שלא היה ככה כל השבוע. נעמה.

25/02/2015 | 08:29 | מאת: אביב 11

לקרוא אותך לא שקשה .שאת מצליחה לראות מעבר וכן גם להיות בקושי זה גבורה זה אומץ זה לא פשוט בכלל. והיום טוב לי הצלחתי לצאת מהסערה יותר מחוזקת מבינה מצליחה זה מרגיש נעים לדעת שאפשר. גם הבנתי המון דברים על המורכבות שלי ואיך אני מקבלת אותה . יש הרבה עבודה . אודי חושבת שהבנתי את רעיון החמלה ..עובדת על זה . שולחת כוחות ופריחה לעץ הנפלא הזה ולכולן

25/02/2015 | 09:53 | מאת: הילה

היי נעמה יקרה(או נעמונת נפלאה) רואה שקשה לך ובאתי לתת תגבורת. אצלי קורים דברים טובים ואני במצב רוח טוב. יש שינויים חיצוניים ופנימיים בהתאמה..... פנימיים-הצלחתי להכניס לבוקר שלי צחצוח שיניים ואיפור קל.....זה עושה שינוי ממש טוב. וגם-מצליחה יותר לשמור בתזונה ויש כבר מעט תוצאות..... חיצוניים- יש אופק לזוגיות לא מזיקה. אני אומרת ממש בזהירות.מחר ניפגש לראשונה מתרגשת מאודדדד. וגם- הצעת עבודה חדשה! בתחום הטיפולי. מחמאה מהבוסית הקשוחה שלי על הקבוצות שהעברתי בשבת ונגעו במטופלים שלי מאוד!;)) ואחרון- הצלחתי לעשות ביום שני משהו שדחיתי אינספור פעמים. אביב יקרה- הזדמנות לאמר שלום. מה שלומך? שמחתי לשמוע שהסערה עברה. את בליבי הילה

25/02/2015 | 10:01 | מאת: Mika

ההודעה שלך מאוד שמחה אותי.. ממה שהספקתי "להכיר" אותך כאן בפורום יש לך יכולת "לגעת" ולהצליח לטפל באנשים...אני עדיין נושאת עימי בראש (וכמובן גם בלב) את ההודעה שכתבת לי כשהתלבטתי לגבי המטפלת... ובהצלחה רבה עם הבחור , אני חושבת שמאוד מגיע לך..

25/02/2015 | 11:02 | מאת: גילת21

הי נעמה, וכולן רציתי לכתוב בהמשך לנושא של קביעות אובייקט שהופיע פה ושם לאחרונה, ולא הצלחתי עדיין בדיוק להתנסח, בסוף בחרתי להתייחס כאן, בעץ השמח, הקבוע שלנו...:) העץ הזה שאני אוהבת אבל גם קשה לי לכתוב בו באופן עקבי, אולי אני לא יודעת מה לעשות עם הגזע היציב הזה, שלא נכנע לרוחות. אז אני כאילו חגה מסביבו, הולכת וחוזרת, תוהה. ככה אולי בטיפול, ככה עם אנשים בכלל, אולי יש בזה משהו משותף לכמה מאיתנו, באופן כזה או אחר. ואולי הקביעות אובייקט יכולה לאפשר בסוף איזו התקיימות, התיישרות. יש משהו גם מפחיד במשהו קבוע ויציב, יש איזה רצון לטלטל אותו, את העץ הזה, אולי כמו את העץ המתאפק מהסיפור שפעם שיתפתי פה. שייכנע כבר. הוא לא ייכנע. נכון , נעמה? ימשיך להיות כאן. כל שבוע עם ענפים קצת שונים, עם הכפכפים ההולנדיות והריקוד שבמבי תבחר, בהתאם למצב הרוח ומזג האוויר, אבל ישאר כאן. חשבתי גם על שיר ישן שפתאום שמעתי במקרה לאחרונה, "חדל להיות כמו החולות אני רוצה אותך כמו סלע..." וגם, איך אפשר שלא: https://www.youtube.com/watch?v=wccsj712fgs מקווה שזה מתאים לעץ השמח. גילת

25/02/2015 | 14:27 | מאת: נעמה.

היי, אין לי כוח היום למצוא מילים (קראתי את כולכן, בנות. תמיד נעים כל כך שאתן מצטרפות, תודה), אבל הייתי חייבת: שני יסודות / זלדה: הלהבה אומרת לברוש כאשר אני רואה כמה אתה שאנן כמה עוטה גאון משהו בתוכי משתולל איך אפשר לעבר את החיים הנוראים האלה בלי שמץ של טרוף בלי שמץ של רוחניות בלי שמץ של דמיון בלי שמץ של חרות בגאוה עתיקה וקודרת. לו יכלתי הייתי שורפת את הממסד ששמו תקופות השנה ואת התלות הארורה שלך באדמה, באויר, בשמש, במטר ובטל. הברוש שותק, הוא יודע שיש בו טרוף שיש בו חרות שיש בו דמיון שיש בו רוחניות אך השלהבת לא תבין השלהבת לא תאמין. (מקווה שניקוד יעבור בשלום בהודעה. השיר הזה מרגש כל כך.) נעמה.

25/02/2015 | 11:02 | מאת: .במבי פצוע..

:) ...והעץ השמח יושב לו בנחת , רגל על רגל .. מניע קלות את הכפכפים ההולנדיים שלרגליו... נח.. פשוט יושב נינוח ונח.. מקשיב לקולות הציפורים שמתעופפות.. מריח את הדשא הרטוב.. מביט למרום ורואה את הכחול העמוק.. מצמצם עיניו ומתמקד בקרן שמש שמרצדת מול עיניו.. נח העץ השמח ונושם מלא ריאותיו אויר נקי :) במבי.

25/02/2015 | 14:44 | מאת: אביב 11

ראיתי קודם וחוייכתי שמחתי שטוב לך שנעים שיש ציפייה ותקווה . תודה שאת חושבת עלי

25/02/2015 | 20:57 | מאת: -חנה

אבל קשה לי...

26/02/2015 | 00:43 | מאת: אביב 11

עם ענף משלך למרות שקשה את רואה כמה זה נפלא ויש בך את הרצון להיות זאת תקווה ..נפלא

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית