הימנעות כתוצאה מדיכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/01/2015 | 21:19 | מאת: שרון1

ד"ר בונשטיין שלום, מזה כ20 שנה אני סובל מחרדה ותחושות דיכאוניות טופלתי במגוון טיפולים פסיכולוגים כולל טיפול תרופתי , אני משמש כמנהל צוות בחברת ביטוח (עובד בחברה מעל 25 שנה), בעבודה כמובן לא מודעים להפרעות הנפשיות אלא יודעים על מחלה אחרת. בחודשיים האחרונים נעדרתי מהעבודה כחודש ימים לסירוגין זה היה בעיקר בשל החלפת כדור ,הפסקתי לקחת את הכדור בשל תופעות לוואי קשות. אני מודע לכך שהימנעות מללכת לעבודה גורמת לי נזק ומעצימה את תחושות החרדה והדיכאון. אך ממש קשה לי לקום בבוקר (המיטה מושכת) בבקרים אני חש בחילות נוראיות , ומרגיש תחושות חזקות של פרפרים בבטן. אשמח לקבל המלצות מה לעשות כדי לחזור לעבודה לאלתר? שכן אני מאוד חושש לאבד את מקום עבודתי , מה שיגרום מבחינתי לאסון כלכלי למשפחתי. בברכה , שרון.s

שלום שרון, ההמנעות היא הבעיה הרצינית ביותר והיא תוצאה של החרדה. ממליץ לבדוק אפשרות טיפול בהיפנוזה אצל מטפל בעל רישיון ומומחיות בכך (הזהר משרלטנים). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית