פלאשבקים בלי סוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/01/2015 | 09:54 | מאת: מימה

מההרגשות הנוראיות שחויתי בטיפול. אודי אנסו עלי פרקטיקה שלא עשתה לי טוב. כל הזמן נזכרת בחוויות של איך התנשאו וכפו עלי תסכולים. אודי אני רוצה שהיא תשלם ותענש על הכפייה. אתם אנסים של תסכולים אודי. אתם אנסים של תסכולים. מעולם לא היה לי סיכוי לגרום לה לבוא לקראתי. זאת פרקטיקה ידועה מראש. היא למדה לתסכל וידעה שהיא תתסכל עוד לפני שעשיתי צעד לתוך הקליניקה שלה. למה אודי? למה? למה לשבת מול אנשים עם כמיהות בנפש ולנפץ? עכשיו אני לא מאמינה שאף אדם בעולם הזה ירצה להיות איתי. בייחוד שכל הנפש שלי ככה כועסת וממורמרת מחוויות עבר. אני לא מסוגלת להאמין באפשרות של אהבה ואם הפסיכולוגית הוכיחה לי משהו זה את זה. אני לא מאמינה שאף אדם בעולם הזה יאהב אותי מספיק כדי לא לוותר עלי. אני מנסה לא לוותר עליי. אמרו לי שזה תלוי בי. שהכל עניין של אהבה עצמית. אני מנסה. זה לא פשוט עם כל הפלאשבקים האלה של נטישה ואכזבות בנפש. מייאש. ואני בת 33. זה נראה לך מאוחר מדי לפרוח או שהכל עדיין פתוח? למלא אנשים בגילי כבר יש הרבה יותר ניסיון חיים וזוגיות וילדים... אני לא רוצה לוותר :/ אתה מאמין באהבה אודי? חושב שיש גם אהבה אמיתית בין אנשים או שזה רק עניין שאדם צריך לאהוב את עצמו ולא להיות תלוי באהבה מן החוץ שתמיד מאכזבת בעצם כי אף אחד לא נותן את זה.. אנשים תמיד מאכזבים בסוף. ואצל פסיכולוגים- עשו מזה מקצוע! מה עם הלב לכל הרוחות? איך מרגיעים אותו שאפשר לשים את הראש לבטוח ולסמוך בלי חשש שישמטו אותך וינטשו אותך דווקא ברגע שתעיז 'להאמין'. זה מה שהיא עשתה אודי :/ והיא נזפה בי שהתערערתי ומחיתי במקום להבין ולהתייחס באופן אנושי למה שהרגשתי ולהכיל את זה. וגם הייתה מאוד מתנשאת אטומה גאוותנית צבועה ומעצבנת. רק כי היה לה מזל התפתחותי יותר טוב משלי בחיים ותפקוד ברמה גבוהה ממני. חוצפנית. בא לי להכאיב לה אודי. בא לי להכאיב לפסיכולוגית שעשתה ממני מפלצת. אף פעם לא ידעתי איזה מפלצת אני לפני הטיפול הזה.

הי מימה, זו אובססיביות, לא פלשבקים. ואת שמה יותר מדי על הפסיכולוגית כשנראה לי שהמתסכלים האמיתיים הם ההורים שלך. אודי

22/01/2015 | 00:05 | מאת: בתשבע

זו בחירה שלך מקום שלא טוב בורחים ממנו כאשר ראיתי מטפלת שעושה לי לא טוב, אמרתי באי באי ולא להתראות כאשר מטפלת ניסת לשכנע אותי להשאר יותר זמן, לא הסכמתי כאשר רצתה להיכנס לנושאים שלא התאים לי אמרתי לה אנחנו אחראיים על החיים שלנו חוק זכויות החולה מקנה לחולה הרבה זכויות קל וחומר בטיפול עם כל הכבוד כל אחד אחראי על מעשיו לא להשליך על השני את כל הפאשלות יש לכל אחד יכולת לקום וללכת הוא לא נמצא שם בכוח

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית