דיבורים על סמים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/01/2015 | 01:31 | מאת: טליה30

שלום לך דר אחותי התאומה (30) שאני והיא מאוד קרובות לאחרונה מסוקרנת יותר מידי לגבי סמים. היא תמיד הייתה סקרנית בנושא עוד מגיל מאוד צעיר היא הייתה קוראת ומתעניינת בסיפורים של נרקומנים (קראה ספרים בנושא וכו'). לאחרונה היא מדברת על זה יותר מידי, והיא כאילו ממש חווה את הכאב של הנרקומנים. נגיד לפני שבוע ראינו סדרת ביוגרפיה אודות אדם מפורסם כלשהו שמת מסמים, והיא ממש נכנסה לזה ושבוע חפרה לי מה עבר עליו, איזה מסכן הוא היה, שהוא היה גמור וכאלה. היא לא נוגעת בסמים, היא מעשנת סיגריות, מידי פעם מעשנת שגאס (יודעת בוודאות שהיא לא מתה על זה) ולעיתים רחוקות שותה אלכוהול. האם עלי לדאוג לגבי הדיבורים שלה? או שהיא פשוט סתם מתעניינת בנושא? כל הזמן היא מספרת סיפורים של נרקומנים, רואה תמונות שלהם באינטרנט וכאלה וזה קצת מדאיג אותי. האם יש מקום לדאגה?

שלום טליה, את אומרת שמגיל צעיר היא מתעניינת בזה ושעד עכשיו היא לא נגעה בסמים. זה אגב שונה ממה שכתבת שלאחרונה היא מדברת על זה יותר מדי (אמרת שתמיד זה עניין אותה). מציע שתשוחחי אתה בגלוי על דאגתך, ייתכן שאת מרגישה נכון שמשהו עובר עליה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית