טיפול פסיכולוגי אפקטיבי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/12/2014 | 02:45 | מאת: דודוg

אני נושא איתי כבר שנים הרבה משקעים וקשיים שבאים לידי ביטוי בכל הבט בחיים שלי לפני כחצי שנה התחלתי טיפול מתוך ידיעה שבמצב שלי טיפול רציני ייקח כמה שנים ויעלה כמה עשרות אלפי שקלים הבעיה היא שעד היום אני לא מרגיש איזושהי התקדמות רוב הזמן אני מדבר מדי פעם המטפל (שהוא פסיכולוג קליני) מעיר או מציע תובנה חדשה וזהו אני ממש לא רואה איך זה יכול לשנות את מצבי ,יש לי סבלנות ואם הסיבה היא שבשלב זה המטפל עסוק בצבירת מידע שיעזור לו בהמשך אז אין לי בעיה( למרות שאני מתקשה להאמין שהוא זוכר את הכל ) בטיפולים הראשונים הוא רשם המון מה שהשאיר תחושה שהוא באמת בונה פרופיל אבל עכשיו הוא רק מקשיב , אני רוצה לדעת אם להחליף מטפל , אומנם המחשבה של להתחיל מ אפס מעוררת בי צמרמורת אבל אולי אין טעם להמשיך, מבחינתי הטיפול הוא אולי אחד הדברים הכי משמעותיים בחיים שלי ויכול להשפיע עליהם בצורה דרמטית איך אני יכול לדעת שהטיפול באמת מתקדם במסלול הנכון או לחלופין שכדאי לחפש מטפל אחר

שלום דודו, ראשית - האם הגדרתם מטרות? אם הגדרתם, אתה יכול לבחון יחד עם המטפל מה מהיעדים הושגו והיכן אתם נמצאים במסע הזה שנקרא טיפול. אם לא הגדרתם מטרות - זה יותר מסובך. כדאי להעלות את הנושא ולדון על כך, בעיקר סביב ההרגשה שלך של תקיעות. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית