האם יש קשר?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/12/2014 | 17:07 | מאת: הילה

היי אודי, שאלה שהתעוררה לי היום, האם יש קשר בין קביעות אובייקט לאמונה באלוהים? הקשר שאני חשבתי- בקביעות אובייקט,אם הבנתי נכון,יש תחושה שדמות משמעותית נמצאת בתוכך.שגם כאשר אתה כועס,עצוב,שמח.יש קול פנימי,מישהו להישען עליו. אנשים שמאמינים באלוהים מתארים כך את החוויה שלהם.מישהו ששומע את תפילתי,קשוב אליי ושומר עליי. וגם,האם אנשים שיוצאים לשאלה-יהיו אותם אנשים שלא סומכים על אף אחד........? יכול להיות שעשיתי סלט..... הילה

הי הילה, מחשבה מעניינת! (אם כי בקביעות אובייקט הכוונה היא לאובייקט ממשי שהופך מופנם. ה' אינו כזה למיטב הבנתי. מבחינה זו אפשר לדבר דווקא על "המצאת" האלוהים על ידי האדם כמשקפת את "בריאת" ההורה על ידי התינוק). דיון פילוסופי מורכב ולא פשוט... אודי

22/12/2014 | 08:13 | מאת: הילה

היי אודי, זאת בדיוק היתה הכוונה שלי. נניח שמי שגדל בחברה החרדית.במקרה הראשון מדובר באדם שגדל עם אם מיטיבה.שמספקת את מרבית הצרכים.ככל שהזן עובר האם מופנמת בקביעות אובייקט. ושוב נניח שאותו אדם מתחנך להאמין באלוהים. מכיוון שהוא חווה קביעות אובייקט הוא מסוגל להשליך את אותה קביעות אובייקט על אלוהים. שהוא אכן דבר מומצא.ורטואלי. הדוגמא השניה.אותו אדם גדל לאם לא יציבה.הוא מפתח דפוס היקשרות נמנע.לא מצליח לפתח קביעות אובייקט. השאלה שלי,האם האדם בדןגמא השניה יעזוב את הדת? בטענה שהוא לא מאמין באלוהים? מכיוון שמעולם לא הופנם אצלו קביעות אובייקט? באמת דיון פילוסופי....... הילה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית