קשיי תפקוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/12/2014 | 15:43 | מאת: מימה

אודי אני רואה שיש אנשים שאין להם בעיה לחוש מה הרצון שלהם, ולהביע אותו, גם לבטא כעס וכ'. הם מאוד וורבלים ומתקשרים את עצמם, מחוברים למה שהם רוצים ומתקשרים את זה, כמו אינסטינקט. בי יש משהו שהרבה יותר חווה את הסביבה, כאילו אנטנות לקלוט מי נגד מי, איזה מן אנשים וטיפוסים, לקרוא אותם, ומשהו בי גם יודע להתאים את עצמו כמו זיקית למצוא דרך להסתדר ולהסתגל לסגנון של אחרים. אני לא ממש יודעת לבטא כעס בצורה אינסטנקטיבית קולנית ישירה ובד"כ אם אני עם אנשים או מצבים שמעוררים בי משהו שלילי אני פשוט לא חוזרת לשם כי אין לי סבלנות לאכול חרא מאף אחד, אבל זה בעצם יוצר אורח חיים המנעותי כי כשמתחככים בחיים כך או כך נמצא את עצמו בסיטואציות ומצבים לא נעימים, מתסכלים וכיוב'. אבל ממש קשה לי לסבול את זה. הנטיה שלי פשוט לפרוש . כאילו אני מסוגלת לשאת רק נוחות. מאוד קשה לי עם אי נוחות. אפילו בגוף קשה לי עם טמפרטורות לא נוחות, או בעור, עם בגדים לא נוחים. משהו מאוד רגיש כזה ולא מחוספס. אפשר להגיד שאני עצלנית או מפונקת אבל אני לא חושבת שאני כזאת, באמת משהו בי פחות מסוגל לסבול מצבי קונפליקט ואי נוחות מאשר אחרים וזה נחשב מסתבר לחולשה אישיותית. אבל למה בעצם זה נחשב לחולשה? האם זה לא הכי הגיוני בעולם לרצות לחיות בנוחות? יש אנשים שאין להם ברירה, אבל כעקרון האם זה לא הכי הגיוני?

18/12/2014 | 20:51 | מאת: הילה

היי, נראה שמשהו בשלב הראשון של הינקות בו צריך להתאים את החדר לחום גופו של התינוק.את הטמפרטורה של המים....... משהו שם היה לקוי ולא מספק. כרגע מצפים ממך להיות מימה האישה,ולתפקד כמו בנות גילך. בטיפול אפשר לתת ביטוי גם למימה הילדה,למקום שנשאר קפוא ולא התפתח. שתהיה שבת שלום. הילה

הי מימה, אם זה פוגע בתפקוד - זו בעיה. בהגדרה. נוחות מאפיינת את החיים ברחם, אבל אז אנחנו נולדים. נוחות הייתה גם בגן עדן - אבל התפתחנו מאז. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית