סוף שבוע רגוע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

שלום חברות וחברים, יוצאים למנוחת סוף השבוע. נוחו היטב ואספו כוחות. נשוב וניפגש בראשון. שמרו על עצמכם, אודי

28/11/2014 | 01:19 | מאת: hen

סוף שבוע רגוע אודי היקר אודי כואב לי בלב כואב לי שהכנסתי את עצמי שוב לטיפול אצלה אני מקווה שאצליח לסיים את זה פשוט ללכת ולא לחזור אליה לעולם אני מנסה לעזוב,ניסיתי..אבל כל יום וכל שבוע שעבר שלא נפגשנו הרגשתי יותר עצוב יותר רע בלעדיה אז חזרתי מרוב שהפרידה קשה לי ממנה ,אפילו שגם היה קשה איתה אודי מאוד הצטערתי לראות כמה שמטפלת פסיכולוגית שקיבלה רישיון יכולה להתאכזר ככה לבן אדם ועוד למטופלת שלה.נמאס לי שכל פעם אנחנו נכנסות ללופים האלה ואף פעם לא הייתי כזאת.זאת היא שמוציאה ממני כל כך הרבה רעל,עצבים זעם אדיר וכעס עצום..אודי אני בבור ללא תחתית מרגישה שאני שוקעת אני רוצה שהיא תראה אותי ..אני רוצה אמפתיה,סבלנות ,חום,חיבה ,אהבה ממנה אבל היא מאמינה באדישות,בקרירות,בריחוק ואני בתור מישהי עם חרדת נטישה מקבלת את זה ולא עוזבת ולא הולכת למטפלת אחרת ואני לא גאה בעצמי שאני נשארת אצלה..ממש ממש לא..אני לא מרגישה אכפתיות ממנה גם אם היא תגיד שכן אני לא אצליח להרגיש את זה ..כל כך הרבה שברים ומשברים קרו מולה שזה מבחינתי אבוד.. אודי אתה יודע,כשאני לא יכולתי להגיע לפגישות היא חייבה אותי בתשלום ועכשיו היא זאת שלא יכולה בשעה הקבועה ואף אחד לא מחייב אותה בכסף על זה.. אודי איזה יום שחור אמאל'ה ..דיברתי איתה היום אחרי שהיא אמרה לי "כרצונך ,אל תבואי" התקשרתי אליה המון פעמים..(ואני בכלל לא כזאת כי מעולם לא התקשרתי אליה בין הפגישות חוץ מהיום) חושבת שכבר אין לי מקום אצלה..היא במילא עומדת לזרוק אותי מהטיפול אז מה זה משנה אודי אני מתפוררת..ממש אבל ממש מתפוררת..אין..

הי חן, לפעמים המטרה בטיפול היא להצליח להיות בו. ברור שהיא מוציאה ממך את כל הכמיהות והקשיים - כי זו מהותו של טיפול דינמי. אל מול המטפל עולות כל התחושות העמוקות ביותר (זה נקרא טרנספרנס). גם פה לעתים, בפורום, יש לנו דוגמאות לזה, לעתים בעצמה כה אדירה שקשה לראות מעבר להשלכות. אני מקווה שתצליחו להשתמש בקושי בצורה טובה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית