עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/11/2014 | 20:19 | מאת: מושיק

שלום , אני כותבת בשמו של אחי כי אני מאוד רוצה לעזור לו ולא יודעת איך ולמי לפנות, אחי בן 43 נשואי עם ילדים קטנים מערכת היחסים בינו לבין אישתו גרועה מאוד ולרוב מתנהלת בצורת צעקות השפלות הרמת ידיים רצון להתגרש הכל הדדי חוץ מהאיומים שלו להתאבד , אף אחד מהם לא יודע איך זה התחיל אבל אני יודעת משיחות אישיות במשך שנים ( נשואים 11 שנה ) עם שניהם וכל אחד לחוד שהם רוצים לסדר את הזוגיות ולא להרוס , לדעתי הבעיה המרכזית היא אחי , גבר שאין לו ביטחון עצמי, לא מלומד, דיסלקט, אין לו הערכה עצמית בכלל, לא יודע לדבר ( בורח לשתיקה או צעקות ואז גורם לעצמו להיות אומלל ) נותן לה את השליטה על הכל כולל עליו , חושב שלא מגיע לו כלום , משקר לה מהפחד שמא תכעס עליו, ולכן אין לה הערכה אליו, גם לילדים משפחתו וחבריו . לאחרונה התברר לי שהבריחה שלו גורמת לו לשתות בסתר ולהכחיש . הייתי רוצה מאוד לעזור לו לפני שילכו ליועץ נישואין לפתור את בעיית הזוגיות שלדעתי לא ממש קיימת שם , דעתי היא שעד שלא יטפל בעצמו לא יוכל לבנות את חיו ואם יתגרש יכנס שוב למערכת יחסים זהה. בגלל שאין להם אמצעים לטיפול פסיכולוגי יקר והוא לא מוכן דרך הקופה ( חיים בשכירות ושניהם מרוויחים שכר מינימום ) אני מאוד רוצה למצוא פסיכולוג טוב שיעזור מאזור ראשלצ , לא מכירה ואין המלצות, האם יש לך אפשרות להמליץ על מישהו שיכול לעזור בנושאים להלן ויתאים לו כי חשובה הכימיה ( הוא בחור סגור מאוד ) , אשמח מאוד תודה מראש

שלום לך, דאגתך לאחיך מעוררת הערכה. לדעתי כדאי דווקא שיתחילו בטיפול זוגי (ומשם ניתן יהיה להגדיר אם יש גם צורך בטיפול בהתמכרות או בטיפול פרטני). לגבי המלצות - איננו ממליצים כאן. תוכלי להוסיף את כתובת המייל שלך ולקבל המלצות ישירות לשם. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית