אודי,

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/11/2014 | 15:17 | מאת: .במבי פצוע..

הגבתי לחנה למטה והתעוררו שוב כמיהות מטורפות.. אודי, קרה לך שמטופל שיתף אותך בפנטזיות שלו שאתה מזמין אותו לביתך,מציע את מיטתו,מגיש לו כוס שוקו,מכסה אותו,מלטף את ראשו ושר לו נעימה חרש חרש עד שנרדם.. ואם המטופל משתף אותך בפנטזיה כזו, אתה משתף איתו פעולה ומממש עבורו את הפנטזיה ??? אודי :(( הרבה פעמים שיתפתי את אמא צביה בפנטזיה הזו שלי.. היא מקשיבה ו.. זהו .. כלום.. פתאום מתחשק לי שוב להתיישב בפגישה על הרצפה לידה,להחזיק את רגליה ולהניח את הראש על הברכיים שלה.. :( אני יודעת שלא אעשה את זה.. היא לא מסכימה ולא אגע בה בניגוד לרצונה.. אודי, יש לך מטופל שאלו הפנטזיות שלו ? שהוא שיתף אותך בהן ? שמימשת את הפנטזיות שלו ? אודי, למה הפנטזיות שלי חוזרות שוב ושוב ושוב לאותו מקום ? כבר למעלה מחמש וחצי שנים ? אתה מאמין בשינויים בעקבות טיפול ? ועוד כל כך אינטנסיבי.. אולי אני לא ברת טיפול ?? :((

24/11/2014 | 20:06 | מאת: הילה

היי במבי, את יודעת? יש לי תחושה שמחוץ לפורום את עושה חייל,בהרבה תחומים בחייך.ופה את משתפת אותנו בצוהר,בחלון קטן........ בוודאי בחמש שנים שאת אצלה התקדמת והתפתחת. ופנטזיות?למי אין? והאם היית רוצה שיתממשו? איך האיש שלי תמיד אומר לי? אני לא רוצה להרוג לך את הפנטזיה....... במבי (אני קצת מרגישה אחותך,שתינו עושות אנליזה,וכבר וותיקות כאן ולא יודעת) מאחלת לך לילה רך, הילה

26/11/2014 | 10:28 | מאת: .במבי פצוע..

זה משונה.. אפילו מוזר.. אני פה בפורום ובאמת מרגיש לי קצת משפחה.. לכל אחת "התפקיד" שלה, התפתחו פה נורמות ,אקלים מסויים,חוקים ,גבולות..יודעים מי "בפנים ומי בחוץ", אודי-אבא שומר ממש.. "לנו" הוא פונה ב הי..לאלו "שבחוץ" פונה ב שלום.. כל אחת וסגנון הדיבור הייחודי לה.. אני נזכרת שפעם מישהי "מבחוץ" פנתה לאודי בניק רוני.. כשקראתי את נוסח ההודעה שלה לא היה לי ספק שזו רוני אחרת :) אני זוכרת איך רוני שלנו התקוממה :) כל מה שמתרחש פה כל כך ייחודי, שונה, משונה.. בשבילי זו התנסות מאוד מיוחדת . לפעמים אני מרחיקה את הזום ומנסה לברר לעצמי על איזה צורך הפורום הזה עונה לי.. לגבי אודי, אודי משמש עבורי גם כדרך נוספת לעיבוד המתרחש עם אמא צביה, לגבי הקשר שלי איתו זה מעניין.. לפעמים אני רואה/מרגישה/חשה את אודי כהמשך של אמא צביה.. הם הופכים איכשהו למשהו אחד.. משונה כזה.. מוזר.. לפעמים, כשאמא צביה ואני רבות ואני איתה ממש לא בטוב, אני מרגישה שיש לי את אבא אודי .. לגבי הקבוצה זה גם משונה.. יש לי בחוץ אנשים , עבודה ולא מרגיש לי חסר משהו.. יש משהו בפורום, אולי המרחב של החופש, האפשרות למשחק שזה במרחב בין מציאות לדמיון.. שזה מאוד כייף לי.. חוויה מאוד ייחודית.. אני חושבת שגם כייף לי פה שאני לא מרגישה שהתפקיד שלי מקובע פה . בחוץ יש עלי המון המון עומס בתפקידים האקספרסיביים שאני ממלאה.. פה מרגיש לי קצת משפחה. מרגישה בטחון גם כשלא אתמוך ואקשיב מיד לכל אחת פה.. הילה, המטפל שלך גם פסיכואנליטיקאי ,חבר בחברה הפסיאואנליטית ? ושתדעי שאני מאוד מעריכה אותך.. (כבר אמרתי לך את זה מס' פעמים, נכון?) איתך-במבי.

24/11/2014 | 20:37 | מאת: מיכ

אני כזו...בדיוק כזו, ודיברתי איתה על זה אך לא נעשה בפועל...כדאי כנראה שתשאר הפנטזיה כי אם היא תתגשם אני עלולה להתאכזב אולי.

26/11/2014 | 10:40 | מאת: .במבי פצוע..

מיכל, זוכרת בתקופה שאודי "התעופף " לכנס בחו"ל..כמו יתומות נטושות שוטטנו לנו ומצאנו זו את זו בפורום אחר..וואוו פורום שמאוד מאוד היה לי קשה להכנס אליו.. אבל הרגשתי שאנחנו ממש אחיות.. :) מיכל, מה את משווה בכלל... המטפלת שלך מחבקת אותך ואפילו כיסתה אותך בשמיכה..(ואולי גם השקתה אותך בשוקו חם) ממש יצא לי ריר מהפה מרוב קנאה כשקראתי אז את מה שכתבת.. אמא צביה לא מוכנה לגעת בי בזרת הקטנה שלה ..כאילו אני מצורעת,זבת חוטם,עם כינים בכל הגוף.. :( אני יודעת שהיא לא נוגעת בי בגלל האג'נדה שהיא מאמינה בו..אולי גם בגלל שעברתי פגיעה מינית בילדות ? את יודעת מה מיכל? זה גם לא משנה כל כך למה.. היא לא נוגעת בי, למרות שהיא ויניקוטיאנית ידועה ומוערכת מאוד ,וויניקוט כן החזיק את ידי המטופלת שלו.. אמרתי לה והתלוננתי בפניה המון פעמים שויניקוט בטח רואה איך היא מטפלת בי ולא נוגעת בי וכועס עליה מאוד.. ומה שלומך חוץ מזה ? איתך-במבי.

הי במבי, מובן שקרה. ומובן שאין לטעות ולבלבל פנטזיות עם מימוש שלהן, שאז זה אקטינג אאוט, זה לא בטוח ומעורר חרדה רבה. את בהחלט נראית לי ברת טיפול... אודי

26/11/2014 | 10:45 | מאת: .במבי פצוע..

אני נראית לך ברת טיפול בגלל יכולת העברה שלי? בגלל היכולת שלי להצטרך אליה ? למה אני נראית לך ברת טיפול ? ונשמע שאתה אומר את זה די בבטחון ?! אני די סקפטית לגבי זה... כל הקייץ האחרון היה נוראי עבורי, הייתי בטוחה שהאנליזה מתה. אמא צביה היתה כמו מתה עבורי אחרי שהיא "שכחה" את הפגישה והיתה בסופר פארם.. אודי, למה אתה חושב שאני ברת טיפול ?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית