רעד ופאניקה - לאודי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/11/2014 | 17:01 | מאת: תותי

יכול להיות שרועדים ומפחדים כמה ימים מנושא אחד שכל פעם מציף מחדש? איך אפשר להרגע ממנו? אם רועדים זה אומר שעוצמת נפחד חזקה יותר מאשר אם לא רעדים? תודה

הי תותי, אלו שאלות כלליות. איני יודע על מה מדובר וממה את רועדת ומבקשת להרגע. מה הפחיד אותך? אודי

24/11/2014 | 11:15 | מאת: תותי

הפחעד אותי הפיגועים הטלו בירושלים ובתל אביב. סכנה שכל רגע זה הולך לקרות. למרות שזה רחוק. שהאזרחים לא מרגישים מוגנים. שהאבטחה לא יכולה לשלוט על זה. זה נורא מפחיד. מפחדת לצאת מהבית. אבל יוצאת לעבודה איך שהוא.... וכל היום רק חושבת על זה ועל דמיונות. קשה בלילה להרדם. חולמת על זה. ורועדת!!!! איזה פחדד......!!!!!!!

הי תותי, מטרתו של טרור זה לעורר פחד, כך שתגובת פחד היא סבירה במצב כזה. הבטחון שלנו מתערער ואנו חשים לא בטוחים. יחד עם זה, נראה שהתגובה שלך קיצונית מאוד וכדאי לחשוב איך ניתן להרגיעה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית