חשוב לי להראות טוב בטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/10/2014 | 00:32 | מאת: ים22

היי, אני בת 22, בטיפול כבר שנתיים אצל פסיכולוג מקסים!! שמתי לב שאני מתאמצת יותר מבדרך כלל להראות יפה לקראת הטיפול, אם אני הולכת למספרה באותו שבוע למשל, אני דואגת שזה ייצא ביום שקרוב לפגישה שלי עם המטפל. ואם אפשרי אני קובעת פגישות לפני יציאות עם חברים, כדי שיהיה לי "תירוץ" להיראות יפה. זה קצת מביך אותי להודות בזה, ואני תוהה האם זה קורה רק לי. זה מוזר, כי אני לא רוצה לפתות אותו, אבל חשוב לי להיראות במיטבי כשאני בסביבתו. אין מצב שאני מעלה את זה בטיפול בנינו, כי זה מביך מדי. אני בעצם שואלת האם זו תופעה מוכרה, ולמה זה קורה? תודה.

22/10/2014 | 13:55 | מאת: מיכ

אני יכולה לספר לך שבתחילת הטיפול שלי הייתי מתקלחת ומתאפרת לקראת כל מפגש ובכלל המטפלת שלי אישה :), הסיבה שלי הייתה שתראה שאני בסדר, כאילו, "תראי אני לא בדיכאון" רק צריכה קצת עידוד....אחר כך איכשהו זה עלה בשיחות והפסקתי להתקלח לפני והייתי אומרת "סליחה, באתי מהעבודה, לא הספקתי להסתדר..." אחר כך שוחחנו על הצורך הזה של להיות כל כך מסודרת לידה והיום לא משנה כיצד אגיע, אני באה כמו שאני ואיך שאני וראיתי שהיא מקבלת אותי בכל מצב, זה היה לי חשוב....כנראה שפחדתי מדחייה ועוד סיבות, מציעה לך לבדוק עם עצמך מאיפה הצורך הזה להראות טוב מגיע, אם את אומרת שזה לא קטע של התאהבות וגם אם זה כן אהבה אליו זה גם בסדר, הכל מותר להרגיש בטיפול ועל רגשות עובדים, זאת הכוונה...בהצלחה, מיכל

23/10/2014 | 21:40 | מאת: חלום

הרי את לא תבואי "מוזנחת" לפגישה עם אדם שחשוב לך. נגיד בבית אני יכולה להיות בלי איפור,לפגישה בלי איפור ובמטפחת של בית לא מתאים לי לבוא.וגם המטפלת שלי אישה.הרי היא גם לא בא לפגישה בחלוק((-: ונעלי בית.גם לי חשוב להראות טוב בפגישה.אגיד לך עוד משהו מצחיק קצת,אני אוהבת את הבושם שלה.הוא מרגיע אותי ללא מילים.ניסיתי למצוא כזה ולא מצאתי.אני מתפדחת לשאול אותה באיזה בושם היא משתמשת,כמובן.((-: יש בזה משהו,היא הרבה אמרה לי שאני נראת טוב ויש לי עיניים יפות וחיוך כובש.איכשהו מתוך הקשר הזה למדדתי לאהוב את עצמי כאישה ולהנות מנשיות שלי.בקיצור,ההתנהגות שלך נשמעת לי שיא הנורמלית. שלכן,חלום

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית