עניין של אומץ או של יכולת?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/10/2014 | 23:58 | מאת: מימה

אני קצת 'דלוקה' על מישהו ואין לי אומץ. אין לי אומץ לקרב ולתת לו להתקרב. הרחקתי והרחקתי והרחקתי. זה כמו אינסטינקט אצלי. בשניה שאני חושבת לתת להתקרב כל הבטחון שלי מתחיל לצנוח ואין לי כח לכל השדים האלה וגם לא יכולת להסתיר אותם אז הם גולשים לי בפליטות פה והססנות בתנועות שלי. ואין לי כח. אין לי כח להפגיש אף אחד עם הקרקעית הזאת של פגיעות עמוק בפנים כי גם ככה יברחו ממני אז כבר עדיף להרחיק מלכתחילה. בזה אני דווקא מוצלחת מאוד.

הי מימה, יש אנשים שלא מצליחים, בגלל פחד איום או פגיעות קודמות שגרמו להעמדת חומות הגנה מסיביות - להפשיר ולהתקרב. אז באמת נשארים לבד. איני יודע להכריע בין אומץ או יכולת. צריך לנסות, בהדרגה. אז ההכרעה לא ממש תשנה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית