יחס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/10/2014 | 06:26 | מאת: בננה

אודי. לפעמים קורה שאדם משקר בשביל לקבל תדומת לב ויחס אוהב. הוא לא באמת מתכוון לשקר הוא אומר אחר כך לאחרים שהוא מצטער שאמר לא את האמת. והכל בשביל לקבל איזה שהוא יחס שרוצה. ממילא מקבל יחס. איך ניתן לעזור לו? שלא יקבל יחס על דרך שלילית? יש לזכור שהאדם הזה כבר בגיל 20 עם עצמאות משלו והבנה משלו. חבל שבנה לעצמו מן מודל שכזה....

15/10/2014 | 11:13 | מאת: נעמה.

עלו לי מחשבות אז חשבתי להעלות לסיעור מוחין שכזה, לראות מה יש לך לומר. אולי למצוא את הפעמים שאפשר להעניק לו יחס חיובי ולהדגיש ולחזק אותן? לבנות "זיכרון שריר" לדרכים האלה? וכמו שאמרת, לראות בשקרים דרך להשגת תשומת לב, דבר שמעיד על צורך ולא על אופי או תכונה שלילית כלשהי, ואז גם לא להתייחס אליהם יותר מידי. מה את אומרת? (וסליחה שהתערבתי אם לא מתאים, התחברתי לזה וזה העסיק אותי פתאום באופן כללי כנקודה חשובה לחיים) נעמה.

הי בננה, אחת האפשרויות זה לבקוד מה קורה כשהוא מופיע אמיתי יותר. פורום כמו שלנו יכול לאפשר את זה (תחת מסווה ואנונימיות). אח"כ אפשר יהיה לקחת את זה החוצה, לטיפול האישי ולחיים. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית