זיכרונות מודחקים המשך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/10/2014 | 09:22 | מאת: Danit

שלום אודי, לא הבנתי מתשובתך - האם אתה מאמין בקיומם של זיכרונות מודחקים? אחדד את שאלתי - האם יכול להיות שבן אדם עבר טראומה, הדחיק את הטראומה וזיכרונות עולים וצפים כעבור מספר שנים? אני אשתף במשהו אישי - אחותי אשר גדולה ממני בשנתיים סיפרה לי לפני חצי שנה ששכן שלנו היה נוגע בה במקלט של הבניין (הוא לא בן אדם מוזר או חולה. בן אדם נורמלי לגמרי. רואה חשבון "חנון" כזה. איש משפחה). היא סיפרה לי שגם בי הוא נגע מספר פעמים. האמת - אני מאוד מתקשה להאמין.... שאלתי אותה, מדוע היא לא שיתפה אותי בכך קודם, והיא ענתה שהיא פשוט לא זכרה עד שלפני כשנה היה לה פלשבק או משהו כזה. אחותי היא טיפוס אמין מאוד אבל אני מתקשה להאמין שלא הייתי זוכרת משהו כזה. אודי, מה אתה אומר? נסיעה טובה! דנית

הי דנית, בדרך כלל לא מדובר בהדחקה מוחלטת, ויש סימנים לזיכרונות טראומטיים. מניסיוני הקליני - בהחלט ייתכן הדבר, אבל כמו שכתבתי - הזיכרון מאוד מתעתע ו"בונה" את עצמו, לא תמיד על סמך מה שהיה, אלא על בסיס פרשנויות, ולעתים אף דימיון. לגבי חווייתך האישית - אין לי שום דרך לדעת ויש להזהר מיצירת זכרון כוזב". אגב, אני בדיוק כותב כתבה בנושא למדור בריאות של "הארץ". אקשר לשם כשהיא תתפרסם. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית