פורום וטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/10/2014 | 08:31 | מאת: נטע.

היי אודי, באופן אישי, אני יכולה להגיד שהפורום מסייע לטיפול שלי. המון פעמים מרוב חרדה כמעט ו"ברחתי" מהטיפול (דפוס שמאוד מאפיין אותי) והמון בזכותך ובזכות "סוכריות האומץ" שנתת לי - נשארתי! מעבר לכך, אתה בהחלט פועל באחריות ומדגיש שוב ושוב שהפורום לא מהווה תחליף לטיפול. אני רוצה להסתכל על הנושא מזווית אחרת: אני חושבת שיש משהו שעלול לאיים על הפסיכולוגים בפורום שכזה. עד עידן האינטרנט, המטפל והמטופל היו סוגרים את דלת חדר הטיפולים ועל המתרחש רק שניהם ידעו (כמו בהתעללות). כשיש מטפל מסור ומקצועי - אין עם זה בעיה אבל במקרים מסוימים, זה עלול לשחזר ולהחיות טראומות עבר. ולפעמים, יש מטפלים שלא ראויים לאמון של המטופלים שלהם, וכבר קרו מקרים של התעללות בתוך טיפול או סתם חוסר מקצועיות (כמו איחורים רבים, השארת נייד פתוח במהלך הטיפול, וכבר שמעתי על פסיכולוגית שהייתה אוכלת תוך כדי פגישה טיפולית...). במקרים כאלו (של התנהלות לא נאותה) - הפורום בהחלט מסייע לשפוך אור ועוזר למטופלים להבין מהן הזכויות שלהם ומהי התנהלות תקינה. זה יכול להלחיץ מטפלים רבים שאולי מרגישים שאודי צופה בפגישה הטיפולית ומעביר ביקורת אבל בפועל זה קורה רק במקרים מאוד נדירים. נטע.

הי נטע, הזווית שאת מעלה היא מעניינת ואפילו אוסיף עליה עוד נדבך. פסיכולוגים גם לא אוהבים להשתתף במחקרים על טיפול (למרות שאלו יקדמו את התחום), בדיוק בגלל החרדה "לפתוח" את הדלת ו"שיראו להם/אותם". אבל למען ההגינות - זו לא רק חרדה ש"יראו לי". החיסיון הוא בסיס לחוויית המקום הבטוח שהכרחית ליכולת לקיים טיפול. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית