זיכרונות מודחקים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/10/2014 | 11:31 | מאת: Danit

שלום אודי, מעניין אותי לדעת מה דעתך על השיח שמתנהל כרגע באמצעי התקשורת בנוגע לזיכרונות מודחקים. קראתי מאמר שכתב "מומחה זיכרון" ידוע אשר טוען שאין כזה דבר זיכרון מודחק. הוא טוען שלאופנת הזיכרונות המודחקים אין ביסוס מדעי. אשמח לשמוע מה דעתך. תודה, דנית

הי דנית, זו שאלה חשובה מאוד. כתבתי על נושא הזיכרון (והיכולת לשחזרו) בספרי "היפנוזה", ואני עוסק בנושא מזוויות רבות. אני יכול להבין את טענותיהם של שני המחנות. כקלינאי שעוסק לא מעט בנושא הטראומה והשלכותיה - ברור שיש "רישום" של טראומות, אפילו מוקדמות מאוד, אפילו טרום הדחקתיות, ובטח שיש דיסוציאציות והדחקות. אני נתקל בזה על בסיס יומיומי. מאידך - הזיכרון דינמי ומאוד ניתן להשפעה, ומתעצב שוב ושוב "לאחור", וזה הודגם במחקרים רבים. בקצרה - מורכב ומסובך ביותר. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית