תגובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/09/2014 | 15:38 | מאת: השואל

שלום ד"ר אורי, הטכניקה: אני מתרגל ת האוטוסוגסטיה "החשיבה שלי היא חשיבה חיובית". אני בגמילה מהמ"ט כבר 86 ימים. בגלל שבמ"ט עברתי גם השפעות שליליות, אז אתרגל את האוטוסוגסטיה כך: מינימום חזרה אחת פעם אחת ביום ומקסימום 10 חזרות בכל פעם בכל יום ( סה"כ 3 פעמים). זה מראה על זהירות בעניין. 2 שאלות: 1. האם הטניקה למעלה נחשבת אוטוסוגסטיה? אם כן , למה? 2. האם הטכניקה למעלה עשוי לתרום לי בכל המובנים ( כולל, חיזוק הביטחון, חיזוק הרגיעה, הורדת עייפות, לחץ, כאבי בטן וראש)? תודה השואל

18/09/2014 | 21:07 | מאת: הילה

הי, אני הילה מה שאתה כותב קצת מזכיר לי את עצמי שלפעמים משפטים מסויימים שהמטפל אמר הפכו אצלי לסוג של התקפה עצמית. אני לא יודעת אם אני מובנת....... וברוך הבא לפורום, אודי כתב שפונים לטיפול משתי המינים אבל משום מה פה יש בעיקר בנות........ שבת שלום הילה

שלום, כתבת "אני מתרגל את הסוגסטיה". ולכן התשובה לשאלה 1 היא "כן". לגבי שאלה 2 - להגיד לעצמך שהחשיבה שלך היא חיובית נראה לי בסדר גמור, כל זמן שהחשיבה שלך חיובית. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית