שאלות קטנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/09/2014 | 13:30 | מאת: השואל

שלום ד"ר אודי, הטכניקה: אני יושב ומסתכל למטה על נקודה ברצפה , אומר לעצמי "הטמעה" אני מבצע את הטכניקה כך - שאיפה .... נשיפה.... חזרה בקול , בשקט, על האוטוסוגסטיה שלי "החשיבה שלי היא חשיבה חיובית". אני עושה חמש נשימות או יותר. אני עושה את זה פעמיים ביום. זה רק דוגמא. אולי אבצע כך, אך את האוטוסוגסטיה שלי אני מבצע כרגיל כל יום - היום כבר 21 ימים. 3 שאלות קטנות: 1. האם הטניקה למעלה נחשבת מדיטציה? אם כן , למה? 2. האם הטניקה למעלה נחשבת מדיטציית התעלות כמו מ"ט, אם כן , למה? 3. האם הטכניקה למעלה עשוי לתרום לי בכל המובנים ( כולל, חיזוק הביטחון, חיזוק הרגיעה, הורדת עייפות, לחץ, כאבי בטן וראש)? אשמל לתשובות לשלוש השאלות 1. תשובה. 2. תשובה. 3. תשובה. תודה, שואל

שלום שואל, אני שב ומזכיר: ידיעותי בתחום המדטיציה הן כלליות ואיני יכול להשיב לך. אני משער שאם אתה כולל אוטוסגסטיות - זו כבר לא בדיוק מדיטציה. לגבי האם זה יכול לתרום לך: אני משער שבמידה מסויימת כן. אין רע ברגיעה ואמירה לעצמך שהחשיבה שלך היא חיובית, אם כי השאלות החוזרות ונשנות שלך מעידות שלא זה המצב בהכרח. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית