אחותי מקנאה בי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/09/2014 | 13:51 | מאת: sisi

שלום, אנחנו שתי אחיות. אחותי ואני סביב גיל 35 (אני הבכורה). אני נשואה + 3 היא +1. היא אדם כוחני ומפונק.בטוחה שהכל מגיע לה. מגיל קטן למרות שאנחנו משפחה נורמלית לחלוטין היא בטוחה שיש לה משפחה דפוקה. היא מקנאה בי ומתחרה בי מרגישה קיפוח מצד ההורים (למרות שההורים שלי מנסים ככל יכולתם ליצור שוויון). אני לא מתחרה איתה. היא רגילה לזרוע ארס וליצור מריבות על לא כלום שלדעתי ולדעת אימי נובעות מהקנאה שלה ומנסיון להראות שהיא "מנצחת" בעיקר כלפי וגם כלפי אמא שלי. בעבר לא היה לה בן זוג ודי ריחמנו עליה - היום יש לה בעל וילד והם מרוויחים טוב. ( לי יש יותר ילדים ממנה ובית טוב.אבל בעיני זה לא תירוץ להתנהגות כזו. אני גם לא משוויצה במה שיש לי.מבינה שהחיים זה הרבה מעבר.. היא מנצלת את החולשה שלי ושל אמא שלי. מייצרת ריבים ואח"כ בטוחה שאנחנו יצרנו אותם (במיוחד אני ...). המח שלה פשוט מעוות את המציאות והיא רואה את הדברים עקום.היא צועקת עושה ברוגז ומענישה. אני לא עושה לה את הדברים האלו והיא ממציאה ומפרשת את הדברים עקום כאילו עושים משהו נגדה ובעצם -לא המצב ממש התדרדר ובעלה די לוקח את הצד שלה ולא ניתן לדבר על שום נושא (חוץ ממזג האויר) בלי שתעלב או תחשוב שזו חקירה או ביקורת (אציין שהיא לא חסכת בביקורת כלפי אני פשוט מחליקה ומתעלמת) יש לציין שלאנשים אחרים היא מתנהגת ממש יפה כולם אוהבים אותה ובטוחים שהיא אדם נפלא- חברים, משפחה יותר רחוקה. ולנו היא ממררת את החיים ובטוחה שכולם נגדה.היא לא מוכנה לשמוע, לדבר בהגיון או ללכת ליעוץ.היא בטוחה שהבעיה אצלנו!! מה לעשות??? להתרחק או להמשיך להיות שק האגרוף שלה? הצילו!!! איןלנו עוד אחים. אני וההורים שלי מיואשים. נראה לי שהיא שונאת אותי על הצלחותי ועל זה שאני כביכול "מקבלת יותר"(אני יודעת שבמשפחות אחרות הפערים גדולים יותר ואין כזו קנאה ובאמת אני אדם צנוע ולא משוויצה ואמא שלי עושה הכל שיהיה שוויון למרות שהיא חוטפת ממנה עלבונות בלי סוף- היא אף פעם לא מרוצה) אודה על עזרתכם

שלום סיסי, להתרחק. אתן כבר "ילדות גדולות" ואת לא צריכה לשתף פעולה בדינמיקה הזו. אודי

16/09/2014 | 13:11 | מאת: sisi

1.ככה בפשטות להתרחק - אין לי עוד אחים זוהי אחותי היחידה. זה מאוד עצוב ככה בקלות לוותר על משפחה? מה עם ארוחות ומפגשים משפחתיים,לשבת מול שולחן כל כך מעט אנשים ולא להחליף מילה? להתנהג בצביעות??? 2. מה היית מיעץ לאימי שנותנת לה הרבה ומפחדת לאבד אותה. היא לא עושה כל מה שאחותי אומרתלה אבל עושה בשבילה הרבה ובולעת את העלבונות מפחד שהיא תנתק מגע? אמא שלי מתוסכלת מההתנהדות שלה ואולי אף יותר מזה שאני לא מצליחה להסתדר איתה.אנחנו רואים את המשפחה מתפרקת וכואבים את זה. יש לך עצה?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית