דחוף וחשוב: הצלת חיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/09/2014 | 15:28 | מאת: השואל

שלום ד"ר אודי ברונשטיין, בילדות שלי עברתי קושי - בבית אני הייתי ילד מופרע אשר מפריע להוריו ומציק להם וזה בגלל לחצים שהיו לי , ואילו בחוץ הייתי ילד שקט ולחוץ , בעל כישורים חברתיים נמוכים ביותר, ביטחון עצמי ירוד מאוד וכו'. מגיל 19 חיפשתי דבר אשר יועיל לעלייה בכישוריי החברתים, הביטחון העצמי וכו'. התחלתי לתרגל את תגובת הרגיעה של ד"ר בנסון - שאיפה.... נשיפה..... חזרה על מנטרה פשוטה "אחד" וחוזר חלילה. כמו כן, תירגלתי אוטוסוגסטיות לחיזוק הביטחון העצמי, כמו אני משדר ביטחון עצמי בכל רגע. עד גיל 22 תירגלתי מדיטציה ואוטוסוגסטיה ( עם החלפות של הסוגים בזמנים שונים - כמה זמן את זה וכמה זמן את זה וכמה זמן את האחר). מגיל 22 גיליתי דבר שהוא נפלא בעיני מוריו - המדיטציה הטרנסנדנטלית. תירגלתי את המדיטציה הטרנסנדטלית במשך 4 חודשים שלמים. אני נפגעתי יותר מאשר זה תרם לי :20 השפעות שליליות לעומת כ- 5 חיוביות. התרומה היתה מבחינה קוגניטיבית - זיכרון, ריכוז , אינטלגנציה, ואילו הפגיעה רבה מבחינה נפשית, רגשית - חברתית , נפשית ופיזית. דוגמאות לפגיעה: כאבי בטן, כאבי ראש, ניתוק מן המציאות, הזיות, חרדה במקומות מסוימים, הבעות פנים מוזרות וקשר עין מוזר, שמיעת קולות מוזרים, התכווצויות שרירים, עייפות כרונית, תחושות שליליות לגבי העתיד, רצון למות, קפיאה, מצבים מוזרים, בטלנות בחיים וכו'. אי לכך, החלטתי להפסיק תירגול מ"ט. היום אני ב- 68 ימי גמילה. ב - 25 ביוני התחילה הגמילה. מתאריך זה עד אמצעי אוגוסט לא תירגלתי כלום. גם אם הייתי יושב סתם בעיניים עצומות למשך מספר דקות הייתי נכנס למצב היפנוטי ומנותק מהמציאות. כיום התופעות השליליות של המ"ט עדיין מופעיות , אך ברמה נמוכה יותר , ובפרט ניתוק קל וכאבי בטן וראש לפעמים. באמצעי אוגוסט חיפשתי וחיפשתי , ניסתי וניסתי אוטוסוגטסיות שונות , עד שמ - 29.8.14 התחלתי אוטוסוגטיה והיא - החשיבה שלי היא חשיבה חיובית. אני לא יודע אם זה עלול לעזור, אך אנסה אותה. האוטוסוגטסיות גם גורמתו לכאבי ראש קלים מכיוון שהמוח שלי קצת עייף כמו מסומם בגלל מ"ט. מה לעשות אינני יודע, איך אתמודד מי יודע. השאלות: 1. מה דעתך על המדיטציה הטרנסנדנטלית? זו טכניקת תורמת? כדאי לחזור אליי? מה ההוכחות לגביי? 2. מה דעתך על האוטוסוגסטיה שלי "החשיבה שלי היא חשיבה חיובית" ? היא תעזור לחיזוק הביטחון העצמי שלי, להודרת התסמינים השליליים של המדיטציה הטרנסנדטלית ותתרום לחיי? היא כדאית או אוטוסוגטסטיה לביטחון עצמי כמו "אני משדר ביטחון עצמי בכל רגע? האם בכלל אוטוסוגטסיה כדאית או תתפוק לי את המוח במצב הנתון שלי? 3. מה אתה מציע לי לעשות? מה ההצעה שלך? היא מאוד חשובה לי. לא אוכל ללכת לטיפול אצל אף אחד מכיוון שהוריי חולים והמצב הכלכלי שלהם קשה. כמו כן, אני לא עובד, אלא רק לומד. מה הינך מציע לי? אנא ממך הציע דבר שניתן לעשות בבית. אשמח לפירוט עם שלבים בעניין. בבקשה החזר לי תשובות כך: 1. תשובה. 2. תשובה. 3. תשובה. סיבה : לשם סדר וארגון ולהבנה שלי. תודה ענקית, השואל

שלום לך, ראשית - נא לא לשלוח משלוח צולב גם אל המייל האישי שלי. איני מסכים לקשר "מאחורי הקלעים". באשר להודעתך - 1. לא מספיק מכיר 2. סוגסטיה עצמית זה דבר מצויין אם זה עובד עליך. זה עובד? 3. איני יודע מה הסיבה לתופעות שציינת ועל מנת לדעת במה מדובר (ולהמליץ) צריך יותר מאשר הודעה בפורום. היות ואת זה שללת על הסף (פניה לאיש מקצוע) - אין לי תשובה אחראית לשאלתך. אודי

01/09/2014 | 22:42 | מאת: השואל

הסוגסטיה העצמית שלי היא "החשיבה שלי היא חשיבה חיובית". התחלתי אותה החל מ - 29.8.14. אני עדיין צריך לבדוק. זה עוזר בחלקים מסוימים של היום. אני אראה אם זה יעזור בהמשך, אחרת אפסיק. שמעתי שאתה יו"ר אגודת ההיפנוזה. התוכל לעזור לי בחיפוש אוטוסוגסטיה. יש לך סוגסטיה עצמית אשר תתאים לי לריפוי מכל תופעות הלוואי השליליות שעברתי? יש לך משהו שיחזק את ביטחוני העצמי ויעלים את החרדות ותופעות לוואי השליליות שלי? אם כן, אודה לך מאוד שתכתוב לי. בבקשה זה לשם הצלחת חיים. מ"ט - רקע: היא טכניקת מנטלית הנעשית רק במחשבה. מורה מוסמך נותן לך מנטרה הודית חסר משמעות והיא אישית. האדם צריך לחשוב את המנטרה במוח ללא מאמץ וללא ריכוז. בזמן המדיטציה הוא נותן להכל להיות ( למחשבות , רגשות, מנטרה וכו'). אם יש לך אוטוסוגסטיה שתאים לי, אנא רשום לי. תודה,

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית