שאלה נוספת וחשובה: דימיון מודרך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/09/2014 | 16:34 | מאת: השואל

שלום פרופ' אודי ברונשטיין כתובת מעטפת מגן: http://www.baruch-elitzur.com/cd/1.mp3 זו הקלטה של ד"ר ברוך אליצור. 2 שאלות על ההקלטה של מעטפת המגן החל מדקה 9:08 עד 17:08. 1. האם קיימים תכנים היפנוטיים בהקלטה הנ"ל בדקות המוגדרות למעלה? אם כן, האם הם מזיקים? 2. האם הקשבה להקלטה זו בדק' שציינתי עשוי לתרום לחיזוק ביטחוני העצמי ולהורדת ההשפעות השליליות שנוצרו אצלי עקב תרגול מדיטציה טרנסנדנטלית. אנא התייחס לכל שאלה בבקשה. כל שאלה חשובה מאוד. אם אתרגל , אז אתרגל כ - 8 דקות ( הדק' שצויינו למעלה) בעיניים פקוחות ( פתוחות) בלבד פעם אחת כל יום, לפני השינה. תודה רבה רבה, השואל

שוב שלום, העלית אותי לדרגת פרופסור, חן חן :-) (אבל לא אייתת את שמי נכון) איני מכיר את ההקלטה הנידונה ולא הקשבתי לה. אני משער שמאחר והחוק בארץ אוסר על היפנוט שלא על ידי איש מקצוע, הרי שזה לא אמור לכלול היפנוזה. מעבר לזה איני יכול לדעת מה יכול להועיל או להזיק לך, מאחר וציינת שנפגעת בעבר מעבודה "הרפייתית". אודי

02/09/2014 | 15:38 | מאת: השואל

שלום ד"ר אודי בונשטיין, ראשית כה, סליחה על העלאת דרגתך לפרופ' ושגיאה בכתיבת שמך המלא. שנית, ההקלטה של מעטפת המגן היא הקלטה אשר נעשית ע"י ד"ר ברוך אליצור. על פי דבריו, לא רק שהוא מורשה להיפנוזה, אלא הוא גם חבר באגודת ההיפנוזה והוא עושה עוד דבר הקשור לוועדות היפנוזה. לכן, הוא אמר שהקלטותיו מורשות והן לא פוגעות. תוכן הדימיון בהקלטה ( 8 דק' אחרונות) - המדמיין מגיע לחורשה יפה שבה מדמיין את צבעי השמיים דברים נוספים דרך חמשת החושים עד שהוא מגיע לבקתה. בבקתה האדם רואה אדם מסוים (כל אחד יחליט את מי שהוא רוצה) שהוא מספר לו את כל מה שעבר עליו וכול מיני דברים שמעיקים עליו וכו'. במילים אחרונות, הוא משתף בחוויותיו את האדם. האדם נותן לו מעטפת מגן אשר תגן עליו מכל פגע - מקללות , מפגיעות רגשיות, מביקורות וכו'. כמו כן, המעטפת תגן עליו בעת שינה , בזמן היותו במכונית , והיא תגן גם על חבריו. מעטפת המגן היא שקופה. מה דעתך כעת על הקטע של 8 דק' דימיון בהקלטה של ד"ר ברוך אליצור ( מעטפת המגן)? היא עשוי עשוי לתרום לחיזוק ביטחוני העצמי ולהורדת ההשפעות השליליות שנוצרו אצלי עקב תרגול מדיטציה טרנסנדנטלית? תודה, השואל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית