תחרות ופחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2014 | 10:18 | מאת: מימה

היי אודי, רוצה להבין למה עבור אנשים מסויימים אוירה של תחרות (כזאת שהיא לגיטימית מבחינה חברתית וחוקית) יוצרת הרגשה של פחד? מדוע יש אנשים שלא מפחדים לקחת חלק בתחרות ואחרים כן? מניסיוני חסרה איזה תחושת פרגון, כאילו בא לי פרגון ממי שאני מתחרה בו, והפחד הוא מפני שנאה או תוקפנות סמויה. מדוע אני תולה את עצמי בתגובה האחר ואיך מתעלים מעל זה? זה קצת כמו הצורך לקבל אישור. נראה לי שאם אמתין לקבל אישור אז אבלה את כל חיי בהמתנה... אדם צריך בסופו של דבר לתת את האישור לעצמו, לא?

הי מימה, זה לא מסוג השאלות שאני יכול להשיב עליהן. איני יודע איך מתעלים על חרדה. אני יכול לנסות לסייע לאנשים להתמודד עם חרדה, כשהם לא חשים שזה מבזה אותם להזדקק לי, כמובן (אחרת זה כבר טיפול אחר...), אבל אין לי פתרונות קסם. אני כמובן יכול תמיד להגיד (כמו במערכון הידוע) - פשוט תפסיקי לפחד. אבל זה עוזר? אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית