חרדות והריון נוסףף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2014 | 01:17 | מאת: חן

שלום אני 9 חודשים אחרי לידה ראשונה....במשך 5 חודשים מהלידה הייתי עם המון התקפי חרדה פחד לצאת מהבית פחת לראןת לידות ,נשים אחרי לידה...קצת מצבי רוח....אבל בעיקר התקפי חרדות הרבה כל יום....עד שהתחלתי טיפול בכדור רסיטל....ברוך השם מרגישה ין ר טוב אין התקפי חרדה רק יש את הפחד שיחזור כל הזמן......יש לי פחד ענק מלהיכנס להריון וללדת....אני נורא מפחדת שאחאי הלידה זה יקר ה.שוב ושוב יהיו לי את החרדות האלו ואת התקופה הקשה והארוכ ה הזו.....מה הסיכוי לחוות את זה שוב לאחר הלידה הבאה?.... אם קרה לי, רוב הסיכויים שיקרה שוב?... ויקרה לי ככה בכל הלידות? או אפילו חנור יותר???... המחשבה שזה יחזור משגעת אותי ולא נותנת לי להיכנס להריון נוסף....אני בת 25

שלום חן, אין צורך לחזור ולשלוח את ההודעות שוב ושוב, הן לא עולות מיד (כתוב בראש הפורום...). לשאלתך: נשמע לי שאת גם עכשיו בחרדה (זה נקרא חרדת מטרימה, או חרדת ציפיה. הפחד מהפחד). אני ממליץ לא להסתפק רק בכדור ולהתחיל בפסיכותרפיה. זו בהחלט עמדה לא נעימה להתחיל אתה היריון, ואפשר להתמודד עם החרדה ולהתחזק. בהצלחה, אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית