האם הייתי עדה להתקף סכיזופרני?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/08/2014 | 05:38 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני מאוד מודאגת בנוגע לחבר ילדות שלי. אני מכירה אותו מגיל 3. תמיד היה ילד קצת "אחר" היו לו כל מני רעיונות גדולים ושאיפות גדולות. בילדות הוא היה סוג של גאון מחשבים. בנעורים הוא השמין נורא, הסתגר, הצטמצם מאוד בקושי יצא מהבית נמנע מסיטואציות חברתיות וחי בתוך המחשב והטלוויזיה. בשנים האחרונות חל בו שינוי קיצוני הוא פרח, נהיה מאוד רזה יפה ואסטתי והתחיל לדבר בהתלהבות על אין סוף תחומי עניין ועל החיים. אתמול ביקרתי אצלו לאחר שבשנים האחרונות לא היינו בקשר חוץ מטלפון פה ושם. (יש לציין שהוא בן 23 היום). הוא לא הפסיק לדבר על כל מני דברים שהוא מרגיש לאחרונה. על כך שהוא מרגיש שאף בן אדם לא יכול להבין אותו והוא צריך להנמיך את עצמו על מנת שבני אדם יבינו אותו. הוא התחיל לדבר בפרץ בלתי פוסק ומהיר מאוד על המון תחומי דעת ומחשבות מפילוסופיה ועד תיאולוגיה אנתרופולוגיה ואף גלגול נשמות. לבסוף הוא אמר כי הוא חייב לספר לי משהו ושאני היחידה שהוא אי פעם סיפר לה, אבל זה בסדר כי הוא מרגיש שאם הוא מספר לי הוא כאילו לא באמת סיפר לאף אחד, כי אני זה כמו ההמשך שלו. ושהוא ממש מקוה שלא אחשוב שהוא חולה נפש אבל שהוא מרגיש בתוך תוכו שהוא מלאך. הוא אף הראה לי ספר שבו מופיע שמו הפרטי כשם של אחד המלאכים ואמר שהתאור של המלאך הזה מאוד מזכיר אותו. בקיצור. חזרתי ממנו ממש טרודה ומבוהלת. אני לא יודעת מה לעשות. האם מדובר בהתקף סכיזופרני? יש לציין שסבל מהפרעות קשב והיפראקטיביות בילדות והיה מטופל בריטלין. כמו כן ככל הידוע לי התנסה בסמים במהלך גיל ההתבגרות וגם היום. האם הוא יכול להיות מסוכן לעצמו או לסביבה? האם צריך להתערב במקרה כזה? תודה.

שלום, קשה לדעת. ייתכן שזה התקף מאני או היפומאני. כדאי בהחלט לאבחן באופן מדוייק ולטפל בזה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית