שמגיע פציינט עם בעיות תפקוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/08/2014 | 07:22 | מאת: מימה

למטפל דינמי. ויושב ומשתף... ונגמר הזמן ובשבוע הבא שוב.. מדבר על בעיותיו אך בשלב מסויים נקשר למטפל ומפתח תלות והמטפל ייתכן עובד איתו על היפרדות.. האם כל זה עדיף מלהציע למטופל טיפול קוגניטיבי שיסייע בבעיות התפקוד שלו? בלי לעורר שדים של תלות ושחזורים טראומטים ודחפים תוקפניים שגורמים לפציינט 'להתפרק' יחד איתם. מלבד זה גם הערך העצמי של הפציינט ישתפר אם כושר תפקודו ישתפר לא? אז מדוע לא להציע סיוע קוגניטיבי למטופלים בעדיפות ראשונה?

וטיפול קוגנטיבי הוא לא טיפול פסיכולוגי? שם לא נגמר הזמן? דווקא יש התוויות לטיפול כזה. שוב, אני לא יודע מאיפה את מביאה את ההכללות הללו שלך. למיטב זכרוני, דווקא כשעבדו אתך על תפקוד - זה היה שבר רציני בדימוי העצמי שלך, לא? אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית