לבמבי במבי במבי:)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/07/2014 | 19:20 | מאת: הילה

הי, מה שלומך? זוכרת שכתבת על הקנאה? קרה היום משהו בטיפול שלי שהזכיר לי את הקנאה אבל בכיון ההפוך. היום נכנסתי לחדר ואני רואה על השולחן של הפסיכולוג שלי אייפד בצבע לבן. חדש מהקופסא בדיוק, אבל בדיוק כמו שיש לי!!!! את שלי קניתי לפני מספר חודשים והבאתי להשוויץ. והוא אמר שוב ושוב שהוא לא מבין בזה כלום. ושאין לו מושג במכשירים ואפליקציות, וקנדי קראש. ויום אחד הוא שאל אותי אם זה שימושי לי ואמרתי לו שמאוד. אני מאחלת לו שיהנה מכל רגע. ושיתחדש וירגיש צעיר וחדש ומעודכן. וגם לך שולחת חיבוק ואהבה איפה שאת..... הילה

30/07/2014 | 09:47 | מאת: מיכ

אמנם פנית לבמבי..אבל איזה קטע..אני קניתי נייד חדש וגם השווצתי..היא דווקא ממש מתמצאת יותר ממני בטכנולוגיה. אבל לפעמים יש לי הרגשה שהיא לומדת דברים ממני, נכון שזה כייף שהם מתיעצים איתנו גם על עצמם דרכנו?:)

30/07/2014 | 10:41 | מאת: סוריקטה

הי הילה, אני חושבת שגם רופא הנפש שלי למד ממני כל מיני דברים. גם כאלה קטנים של החיים (נעלי התעלמות, חנות מחשבים, סופר) וגם כאלה שקשורים למקצוע בעקבות ההתנסות שלו איתי. ובענייניי קנאה וכלבים (גם לבמבי, ובמבי גמני שולחת לך חיבוק) עכשיו כשאני מטפלת בתינוקת יש להם כלבה, והכלבה, שהייתה שם קודם, מקנאה נורא. זה מתבטא בכל פעם שאני מדברת לתינוקת בקולות גבוהים כאלה הכלבה מתחילה ללקק אותי ואת התינוקת ללא הפסק. גם היא רוצה שיאהבו ויפנקו. שלכן, סוריקטה

30/07/2014 | 13:28 | מאת: .במבי פצוע..

ואיך זה מרגיש לך שהוא "העתיק" ממך במשהו שהוא לא מבין בו ?? ממני אמא צביה לא "העתיקה" כלום.. שאלתי את עצמי מה היה מרגיש לי בסיטואציה דומה לשלך ???? לא יודעת.. אולי היה מרגיש לי שהרצפה נשמטת מתחת לרגליים שלי ??? זה היה נחווה לי משהו שהיא אולי חלשה ??? לא יודעת.. מצחיק, כאילו אני צריכה להרגיש שהיא חזקה, יודעת בבטחון את הדברים.. משונה.. תגידי לי הילה, את קראת את התגובה של אודי לשמלי ??? לך זה היה ברור שזו רק המלצה והוא לא מגרש אותה מהפורום ???? הקול הזה של :"זה רק נדמה לך, זה רק נדמה לך" ממש מייסר אותי.. אני קראתי את ההודעה של אודי וקראתי במפורש שהוא מבקש ממנה שלא לכתוב עוד בפורום. אני לא רואה שהוא כתב לה שהוא ממליץ ! אני רואה שהוא כותב לה שהוא מבקש ! אני גם לא רואה שהוא ממליץ לה להפסיק לתקופה... מרגיש לי זוועה עם אודי.. כאילו הוא עשה לי :"נדמה לי" קצת נגמרה לי הרצפה... את יודעת הילה, אם אודי היה מבקש ממני לא לכתוב יותר בפורום, לא הייתי כותבת יותר אף לא אות אחת.. זה היה זורק אותי לתמיד !!!

30/07/2014 | 19:49 | מאת: נעמה.

רק רציתי לחלוק מחשבה, בתקווה שירכך (סליחה על ההתפרצות) - הרגשתי שאודי לא אומר לך "נדמה לך" על איך שאת מרגישה, על מה שקראת, על הפחד שלך. הוא לא מבטל את החוויה שלך. הוא אומר לך מה הוא באמת התכוון, גם אם לא הובן, מה המציאות מבחינתו. ואם יוותר על זה, זה יהיה קצת כמו "נדמה לך" שמשתלט עליו, לא? דווקא מרגיש לי רצפתי ויציב למדי, לעמוד מאחורי הכוונה. נשמע שזו תקופת "רגלי ג'לי" כזו, שהכל לא יציב, וכל זעזוע קל הוא הכי עמוק שאפשר. מה שנשמע לגמרי סביר, בהתחשב בטירוף המערער שבחוץ, שרק נוסף על הבלגן של הפנים... נעמה.

30/07/2014 | 17:20 | מאת: הילה

הי במבי, יש לי תחושה לפעמים,שקורים דברים שהם פוגעים מטלטלים ולא נעימים, ואז הם זורקים אותך מהמסלול. את שמה לב לזה????? מה שאודי כתב לשמלי הוא כתב לה,וזה נראה שהיא מצליחה להתמודד עם זה. הוא לא כתב את זה לך. את במקום אחר, את אדם אחר. את שמה לב לזה? זה פוגע לך בתפקוד? אם זה שאלות לא במקום תתעלמי ואל תעני. לי זה היה קורה ועבדנו על זה תקופה מאוד מאוד ארוכה בטיפול. ולגבי האייפד זה החמיא לי מאוד שהוא למד ממני. למיכל וסוריקטה,נראה לי שזה קורה כשאנחנו נהיות משמעותייות למטפלים שלנו. זה מאוד מאוד מרגש. זה כתוב גם בחזל מכל מלמדי השכלתי ומתלמידי יותר מכולם. מאחלת מרחב פנימי וחיצוני שקט ומאורגן. הילה

30/07/2014 | 22:45 | מאת: .במבי פצוע..

סוריקטה, זה בדיוק העניין. היא ( הכלבה) היתה קודם. גם אני הייתי לפני הכלב שלה... נשמע הזוי אבל אני מזדהה עם הכלבה שאת מתארת.. תוך כדי שאני כותבת את זה, חלק שבי ממש צוחק על הטירוף שזה נשמע.. חלק אחר מרגיש את הכאב והקנאה.. נעמה מתוקה, ראשית, תודה על "ההתפרצות" שלך. היא נחוותה אצלי כאיכפתיות . את צודקת, אני מרגישה בכל התקופה האחרונה שהרצפה שלי שוב ג'לי (אהבתי את הדימוי) רצפת הג'לי החיצוני.. כל המלחמה הזו, המתים שמתרבים והמנהרות האלו שיוצרות לי בור ענק בלב. מתה מפחד.. ממש רואה בדמיון איך כל המדינה שלנו מלאה במנהרות בדרום:מגיעות לגני הילדים בקיבוצים ,לשדרות ועד לבאר שבע. מנהרות בצפון :למטולה,וקיבוצי הצפון.מנהרות בגולן. כל הארץ מנהרות מנהרות. כן, מתה מפחד.. זה פלא שמרגיש רצפת ג'לי פנימי כשהרצפה היא מנהרות מנהרות שכל שניה עלולים לצאת המוני המונים של מחבלים.. וואוו..נסחפתי.. הילה ומיכל יקרות, אתן נשמעות בגדול במקום טוב מחבקת אתכן.. והילה, התפקוד שלי לא נפגע. רק הרגשות מטורללות. שלכן-במבי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית