תהליך של פירוק הזדהויות קודמות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/07/2014 | 21:29 | מאת: מימה

אפשר לומר שזו אחת הפואנטות של טיפול פסיכולוגי אנליטי? השאלה איזו מן הזדהויות חדשות יוצרים תחת הקודמות? מה מציעים למטופל במקום?? אודי ושאלה נוספת- אם מטופל שלך ישקול עקב קשייו לפנות לביטוח לאומי לצורך הכרה בנכות ושיקום מקצועי- האם תדבר איתו על השלכות חברתיות/נפשיות אפשריות כתוצאה מן התיוג הזה?

30/07/2014 | 11:38 | מאת: סוריקטה

הי מימה, אני חושבת שבטיפול אנליטי מלמדים אותך להכיר חלקים בך. לומדים עליהם מתוך ההזדהויות. לומדים שהם חלקים. ובך. וגם שהם רק חלקים ולא תופסים את כל המקום. לי בכל אופן נראה שיש דברים שקורים אוטומטית בנפש וימשיכו לקרות כך, אבל בכלי הטיפול שאותם הזכרתי לעיל אפשר לתקן את המצב. סוריקטה

הי מימה, אלו מלים בלבד... אני לא יודע אם זו הפואנטה של טיפול אנליטי ולא יודע איך "יוצרים" הזדהויות. לגבי שאלתך השניה - אדבר אתו על כל מה שהוא יהיה מוכן לדבר אתי. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית