ילדה בת 13 עם מחשבות שעוקבים אחריה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/07/2014 | 08:08 | מאת: הוד

הבת שלי בת 13 , עברה אישפוז במשך כמה חודשים בגלל בעיות של אכילה, ופגיעה עצמית ,כרגע היא משוחררת כבר חודשיים , על פניו הכל נראה בסדר אבל היא סובלת מאוד ממחשבות שעוקבים אחריה, שאין לה חברים שלא אוהבים אותה וכו' . פעם בשבוע היא ניפגשת עם פסיכולוג שגם טיפל בה באישפוז אבל היא פוחדת לספר לו את הדברים האלה כי היא פוחדת שישלחו אותה שוב לאישפוז. היא מקבלת ריספרדל ולוריסטל . השאלה שלי היא איך אני יכולה לעזור לה , לעודד אותה ולהסביר לה שזה לא נכון ורק במחשבה שלה.תודה

שלום הוד, אני ממליץ שתספרו לפסיכולוג. המחשבה הפרנואידית היא משהו שכדאי מאוד לטפל בו מקצועית ואולי אף להגביר את מינון התרופות האנטי-פסיכוטיות. אודי

31/07/2014 | 07:47 | מאת: הוד

הפסיכולוג וגם הפסיכאטר שלה יודעים מזה ולכן העלו לה את המינון של הריספרדל , אבל , זה לא עוזר עדיין יש לה את המחשבות האלו . השאלה שלי היא האם כשהיא מספרת לי את זה להסביר לה שזה רק בדמיון שלה. אני כל הזמן אומרת לה שזה לא נכון שלא עוקבים אחריה , היא יוצאת רק עם חברות או איתנו מהבית.לא מוכנה לצאת לבד אפילו לא לרגע. כמו כן , היא ישנה המון , גם בלילה וגם במשך היום (אולי בהשפעת התרופות). מצד אחד עדיף לא לשחק עם המינון של התרופות אבל מה עושים עם העייפות שלה?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית