מחשבות וחרדות.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2014 | 17:45 | מאת: יוסף 123

שלום רב, אני לא יודע אם אני בפורום הנכון , אך אני אשפוך אור על בעיות " נפשיות " שאני חווה בזמן האחרון בתקווה שאקבל תשובות. אני בן 25, אני בריא לחלוטין, מלבד תופעת מגרינה שחלפה, עובד בבוקר לומד בערב. אני כול הזמן חושב... יש לי הרגשה מוזרה. אני שוקע במחשבות כול היום, כאילו אני לא קיים. כאילו שהמציאות האמתית היא בפנים בתוך המוח ולא בחוץ המוחשי. לפעמים אני מקבל רגעים של נתק מחשבתי ויוצא מהקופסה. ומתחיל להתבונן בידיים איך הם נעות, כאילו קמתי מחלום ולא מאמין לעצמי שאני חי וקיים. יש לי חרדות. כשאני בא לדבר עם אנשים אני פוחד, המחשבה שלי תמיד תקועה איך אני אומר את המילים נכונה. מה הם חושבים עליי. יש לי יצירתיות בלתי ניתנת לתיאור. אני סטודנט להנדסת מכונות שנה מתקדמת. כלומר יש לי כוח מחשבתי עצום, שאני לא מצליח להוציאו מהכוח אל הפועל, כלומר באמצעות הלשון. כך שהמחסום לבעיה זו היא המחשבות העמוקות שתמיד צצות לי באמצע דיבור- " האם אתה מדבר נכון" " האם תטעה במילים שאתה תגיד", האם הם יתקנו אותך וכו'... דבר זה מטריף אותי. כשאני בא לדבר מול אנשים, יש מילים שנמחקות לי מהזיכרון, נתקעות לי בלשון, אם יש לי רעיון ואני מתחיל להביע אותו בדיבור, הרעיון נמחק לי באמצע, ואני מאבד כיוון, מילים מחשבות נתק מוחלט. אני מודע ליכולות שלי , הן אדירות, אבל טמונות 1000 מטר מתחת לרקמת עור ובשר. מה זה? למה? ואיך? תודה מראש.

שלום יוסף, ייתכן שזו הפרעה מקבוצת הפרעות הניתוק. יש גם סימנים לחשיבה אובססיבית. כדאי לפנות לאיש מקצוע. אודי

29/07/2014 | 06:44 | מאת: יוסף

קראתי על זה ... אחד לאחד !!! אני יכול לטפל בזה בכוחות עצמי?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית