אודי והילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/07/2014 | 22:02 | מאת: נטע.

אודי, איך מתחילים לגעת בטבור של הטראומה? איך יודעים שבשלים לכך? איך אדע שהוא לא יתמוטט וידע ל'החזיק" את זה עבורי? ואולי זה ישמע דבילי - זה מרגיש לי פורנוגרפי לדבר על הפרטים (בכל זאת טראומה מינית) אבל יש צורך עז, לצד פחד, "להקיא" את זה ואולי כך לא להיות כל כך לבד. מה עושים? ויש חשיבות לכניסה לפרטים... כמו שבן אדם הלום קרב מרגיש צורך לספר הכל הכל לפרטי פרטים. אבל אצלי זה מסובך כי זה קשור למין. כי הוא גבר ואני אישה. אודי, זה אפשרי בכלל? אודי, זה באמת נחוץ, לספר את שהיה לפרטי פרטים? שיהיה שבוע שקט. תשמרו על עצמכם. אודי, תשמור על עצמך. נטע.

28/07/2014 | 13:09 | מאת: הילה

אני מרגישה שאני מבינה אותך, כל כך לפרטים לפרטי פרטים כאילו אני רואה את השפתיים שלך אומרות: איך??? איך מדברים על הטראומה???? ועוד עם גבר. יש לי שתי תשובות: אחת, את כל הזמן מדברת את הטראומה אבל לא מילולית. שתיים, שזה באמת קשה מאוד מאוד אבל אפשרי ואני בטוחה שאת יכולה ומסוגלת. חיבוק יקירה. איתך הילה

28/07/2014 | 14:44 | מאת: מיכ

פנית אמנם לאודי ולהילה ואני ממש מקווה שלא אכפת לך שמתערבת? אם לא מתאים אל תתייחסי טוב? קשה לדעת כשבשלים לכך....אבל אני יודעת שאצלי הכל היה ממש לאט ובזהירות, עשיתי לה חיים לא קלים :)....קשה לדבר על דברים כאלה, אצלי התחלתי לדבר אחרי שנה בטיפול ממש קצת...אחר כך נעזב הנושא..ושוב חזרתי אליה...כל פעם ממש מעט ותאמיני או לא, נשארו עוד דברים....תאמרי רק מה שמתאים , עד שלא תהיה לך הרגשה ממש של אמון יהיה קושי ולא רק בגלל שהוא גבר...גם פה אני לא משתפת כל כך... אפילו לא יכולה לומר שאני שייכת לנושא :( הנה את גרמת לי להודות בכך.

הי נטע, הוא יסתדר, אני בטוח. תדברי אתו על הקושי הזה. תעשי את זה בהדרגה, לא ישר בטבור הטראומה. אני משער שהוא יעזור ויכוון אותך. זה תמיד קשה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית