דיכאון אחרי לידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/07/2014 | 20:25 | מאת: אושר8989

שלום אודי, ברצוני לשאול אם יש דרך לחזות או למנוע מראש דיכאון אחרי לידה באמצעות טיפול/ מודעות. בקצרה אציין שלאחר 3 שנים של טיפולי פוריות קשים נכנסתי להריון וילדתי בניתוח חירום טראומטי שהחוויה הקשה שלו נשארה בנפשי עד היום, כמה חודשים מאוחר יותר נכנסתי להריון טבעי ומלבד השמחה יש הרבה חששות ואחת מהם היא ההשפעה על המצב הנפשי שלי, ההריון והרגישות גורמים לי להפליג במחשבות על כל מה שעברתי ואני מרגישה שעברתי המון שינויים בזמן קצר ואני חוששת שהקושי שיבוא לאחר הלידה יכול לפתח אצלי דיכאון לאחר לידה.. שאלה נוספת, האם זה משהו גנטי? אמא ש לי סבלה מדיכאון קשה אחרי לידה שארך שנים. תודה רבה

23/07/2014 | 21:28 | מאת: לאה.

אין לי מידע מקצועי בקשר לתורשתיות של דיכאון אחרי לידה, אני יכולה רק לציין שספציפית אצלי המציאות הראתה שאין תורשתיות. אמא שלי היתה ועודנה חולה בדיכאון של אחרי לידה, מדובר על 40+ שנים אחורה, ולא אצלי ואף לא אצל שתי אחיותי הופיעה התופעה הזאת. מקווה מאד בשבילך שתעברי בקלות את התקופה הזאת, ושהאושר הרב הקיים בגידול הילדים יחפה על כל הקשיים הנלווים.

שלום אושר, איזה ניק בחרת... בהחלט ניתן ויש בכך טעם רב. עשי זאת. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית