אודי למה אתם מרשים לעצמכם ?? (ונטילציה נסערת)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/07/2014 | 23:18 | מאת: מימה

נגיד בה מטופל עם כושר השתכרות נמוך לטיפול. הוא לא מבין בדיוק מה זה ומפתח רגסיות ופורצת תלות הוא מזדעזע מרגיש שצריך יותר החזקה, נגיד 2 פגישות במקום 1 בשבוע, אבל אין לו כסף לממן את זה ובגלל הקשיים התפקודיים שלו כושר ההשתכרות נמוך ובעצם מכניסים אותו למן מלכוד נוראי- אני לא מבינה איך אתם מעיזים לעשות דברים כאלה אודי. באיזה זכות חושפים לכאלה חוויות מנטאליות קשות מנשוא בלי שום אחריות- אפס אפס אחריות למה שקורה למטופל. היא הפקירה אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! היא הפקירה אותי באמצע התופת של השחזור!!!!!!!!!!!!!!! החוצפנית הקלינית הבכירה. איך היא העיזה???????????????? איך איך איך איך היא העיזה להתנהל בצורה כזאת בזמן שנפשי סבלה כ"כ וביקשה עזרה? התחננה לעזרה???? איך היא העיזה?????????????????? בא לי לשבור למישהו את העצמות מרוב זעם. כולי דמעות. אתה יודע עברו 4 שנים !!! וזאת החוויה עמוק בפנים שהיא העיזה להפקיר אותי במקום להעזור לי!!! להפקיר ולהשפיל אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אתה יודע שנפגשתי איתה לפני שבוע ???? דיברנו נורמלי. דיברתי נחמד ובנועם. היא יודעת שנפגעתי מאוד. היא יודעת שהיא טעתה. היא יודעת שהיא פישלה........ מה זה עוזר לי עכשיו???? רק יושבת שם כמו סתומה ומשקפת לי 'נפגעת מאוד'. אתה חושבת שבאמת אפשר לבטא את הזעם הזה שמרגיש לי עמוק בפנים? את החוויה שהיא הותירה בי עמוק בפנים? פעם היא האשימה אותי שקטעתי באמצע אבל הייתי צריכה את העזרה שלה!! וביקשתי את העזרה שלה והתחננתי לעזרה שלה והיא התתעלמה ממניייייייי. בא לי לשבור את המקלדת. בא לי לשבור את הקיר. בא לי לצרוח להרעיד את העולם למה היא עשתה את זה?????????? למה? אתם לא בני אדם. אתם לא בני אדם אתה מבין אודי??? או שזאת רק היא?? רק היא שיכלה להתנהל ככה בתוך השחזור שלי. היא נראתה כ"כ נחמדה ושלווה . חיה על מי מנוחות. זאת אני ששילמתי בסבל וכעס ופגיעה והשפלה . זאת אני ששילמתי שחטפתי את המכות הקשות מהטיפול הזה!!! כי בתוכי עמוק עמוק בפנים נשאר הזכרון של השחזור במקום שיהיה מקום אחר. תיקון. תיקון אמיתי. למה היא עשתה את זה??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????. למה??????????????????????????????????????. מה הבעיה לעזור לבן אדם שמבקש עזרה? שמבקש התחשבות? שמבקש שישמעו את קולו????????? היא פספסה את המומנטום הקריטי. אמרתי לה "זה שיש לי צרכים זאת לא סיבה להשפיל אותי!!!!!!!!! והיא לא הקשיבה. היא התעלמה והמשיכה בשלה. למה?? למה? מי הרשה לכם לאנוס על הנפש שלי את הפרקטיקה הארורה הזאת בצורה כזאת? הלוואי והיא יכלה לתקן עכשיו. הלוואי ולא מאוחר מדי. איך יכול להיות שבפגישה כאילו הכל היה בסדר יחסית ושאני לבד עם עצמי יש לי את הזכרון של החוויה הארורה הזאת, ואסור אפילו לזעום עליה. אסור לזעום על הפסיכולוגית הזאת. אסור לשרוף ולכלות אותה כמו שהרגיש לי שהיא שורפת ומכלה אותי אם האטימות שלה וחוסר הענות שלה. אני לא מבינה למה היא עשתה את זה. לא מבינה איך אתם לומדים להיות כאלה לא אנושיים. איך? מאיפה אתם לומדים את הדבר הזה?? או שזאת רק היא? רק היא פישלה לי ככה עם הנפש שלי? ואולי זאת לא היא. זאת אני. כי ניסיתי להשיג מה שאני הרגשתי וחשבתי וידעתי שאני צריכה בשביל להרגיש יותר טוב עם עצמי. אבל היא כפתה עלי משהו אחר שלא קשור לרצונות שלי ולכמיהות שלי. היא לא הקשיבה לי ולא הבינה אותי ונשאר לי הזכרון הנוראי הזה. והיא יודעת שהיא פישלה. נותרתי לבד עם העוגמת נפש והזעם האלה. בלי תיקון. איך מתקנים את הדבר הזה?? איך מתקנים אותו? שווה לי לחזור אליה לטיפול? אני ממש מפחדת שלא יקרו דברים אפילו יותר גרועים. אבל זה לא פייר שזה הזכרונות שנשארו לי. הלוואי וכבר יקרו דברים טובים בחיים שלי שיאזנו את ההרגשות האלה וסוף סוף ארגיש שגם לי יש מזל. שיש לי מזל טוב בחיים. שאני מאלה שיש להם מזל טוב בחיים. שדברים הולכים להם. שדברים מצליחים להם. ולא רק מח מוכה זכרונות, לא מפוקס ועייף שמעביר יום ועוד יום בשגרה סתמית 'נוחה' בלי לאתגר ובלי להתקדם. האם טיפול פסיכולוגי חייב להיות משפיל???? אי אפשר לעשות טיפול פסיכולוגי בלי שיהיה משפיל?? אתם משפילים ומתנשאים על אנשים עם פחות כוחות אגו ודוחק כלכלי. זה מה שאתם עושים. אתם משפילים. למה אתם עושים את זה? כנראה בכוונה, כנראה המטופל בכלל לא אמור לבוא. הוא אמור להסתלק. אתם מסלקים אותו ככה. שיבוא רק אם הוא נואש מת נואש בלי טיפת כבוד עצמי שנשארה לו ועם עדיין נשארה לו איזה טיפה כזאת אז שלא יבוא. אף אחד לא מכריח אותו.......

מימה, עוד מאותו דבר. אין לי מה להגיד לך מעבר מלאפשר לך להשפריץ כאן. ואולי (אם אשקף לך מה שקורה כאן) את יכולה לשים לב שגם כאן את משחזרת את אותו דבר בדיוק. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית