מעבר לרצונו של המטפל להתפרנס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/07/2014 | 00:22 | מאת: מימה

האם יש חשיבות לעובדה שטיפול זה דבר יקר. האם יש לזה משמעות טיפולית? האם צריך להיות קשה לממן טיפול ואם זה לא יהיה קשה אז משהו באפקט הטיפולי ילך לאיבוד? האם למשל זה גם בא לדחוף אנשים שלא ממש מתפקדים אולי לצאת לעבוד כדי שיוכלו לממן? סתם תהיות...

21/07/2014 | 18:07 | מאת: הילה

מטפל הוא בן אדם והיות שכך הוא צריך לפרנס את עצמו ואת משפחתו. מעבר לזה, בדברים טובים צריך להשקיע. בדיוק כמו ברפואה פרטית. וגם מטפל בפרטי מתנהג כמו רפואה בפרטי- מחזיק קליניקה שעולה כסף. מטפל ברפואה הציבורית בדיוק כמו רופא- מגיע לבניין בשרות הציבורי, עושה כמיטב יכולתו ומקבל משכורת רעב מהשרות הציבורי. זה ברור מימה? החיים לא הוגנים,מעצבנים. נכון גם אותי. אבל זה חלק מהמכלול........ יש לי שאלה מימה- האם את שואלת את זה כי התחלת טיפול פרטי ואת רוצה לדעת שלא יצאת פראיירית??? סתם סקרנות תעני אם מתאים הילה

21/07/2014 | 22:51 | מאת: מימה

2 פסיכולוגים שיצא לי לפגוש טיפול מהבית.. כל הדיקלומים האלה. ומה עם המטופל שמשתכר נמוך? לו אין הוצאות מחייה?? מעניין למה תמיד מדברים רק על הצרכים הכלכליים של המטפל ומתעלמים מאלה של המטופל.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית