הי אודי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/07/2014 | 23:10 | מאת: -חנה

מקווה ששלומך טוב.. תהיתי לעצמי השבת, אתה חושב שאתה או כל מטפל אחר לצורך העניין יכול לטפל בכל מטופל? אני מתכוונת איך אתם יכולים להזדהות עם כל אחד? איך בכלל זה אפשרי? איך אפשר להבין מישהו אם לא נמצאים במקום שלו? אני שואלת באמת. אני מבינה שהיא יכולה להיות איתי, להקשיב, לתמוך ועוד. אבל איך היא יודעת מה עובר עליי? אני חושבת על עצמי לפעמים לי קשה להבין אחרים. נניח יש לי חברה שסובלת ממיגרנות, אני לפעמים מרגישה שהיא "מגזימה" אבל יודעת שעקרונית לא ובכל זאת קשה לי להבין את הכאב שלה. אתה מבין את כוונתי? אגב, אתה יודע, כתבתי כאן על זה שהיא אמרה לי שהיא בוכה יחד איתי, ואז חשבתי על פעמים אחרות שחשבתי שגם ולא העזתי לשאול, אז שאלתי ואמרתי לה שקשה לי לשאול כי אני לא רוצה לשמוע שלא. היא ענתה שזה אכן קרה כמה פעמים. בזה סתם נזכרתי. באמת מעניין אותי לדעת, איך אתם מצליחים להזדהות עם המטופלים שלכם? היא הרי לא חווה את מה שאני כן...

הי חנה, זו שאלה מצויינת, האם בכדי להבין מה מישהו מרגיש חייבים לעבור גם את אותו הדבר. אשאיר אותה פתוחה... אודי

20/07/2014 | 22:52 | מאת: מחדדש

ברור לי שפסיכולוג כמו כל רופא לא יכול ולא צריך [ברוך ד] לחוות את כל מה שחווים המטופלים או החולים.. אבל הרגשתי בטוחה יותר כשאחד הרופאים אמר לי..במשך שנים נהגתי להגיד לחולים שלי שאני מבין מה שהם עוברים.. היום ברור לי שאני לא יכול להגיד דבר כזה ..אני יכול לנסות להיות שותף ותומך אבל לא להיות במקום של... יש לי חברה שהיא חולה באותה מחלה שחליתי והיא גם רופאה..וגם ממנה שמעתי שעד שהיא לא חלתה היא לא הבינה מספר דברים [כמו למה לחולה דחוף לקבל תשובה של סיטי למחרת? וכו וכו] רק אחרי שהיא עמדה לצערה בצד השני היא הצליחה באמת להבין... אז חלילה שהרופאים או המטפילים ירגישו כל מה שחוליהם או מטופליהם מרגישים.. אבל לא לחינם נאמר "על תשפוט אדם עד שתגיע למקומו".. לילה שקט

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית