שלום אודי,

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/04/2014 | 11:32 | מאת: גבריאלה

ברוך שובך, גם אני הייתי במדבר כמה ימים באזור מכתש רמון לפני כמה שבועות, כשהייתי הגבים היו מלאים, היתה פריחה זה היה קסום , מקווה שעוד נשאר מזה... חלמתי הלילה על הפסיכולוג שנמצא כרגע בחופש, בחלום הוא השתנה בזמן שלא נפגשנו, אפילו השתנה מאוד...עשה "מייק אובר" כמו בתוכנית הריאלטי המטופשת "היפה והחנון" (באמת הוא קצת חנון כזה...קצת דומה לאלעד אם אתה מכיר...הוא אפילו מדבר קצת לאט, הוא הסתפר, תספורת די מזעזעת, צבע את השיער לשחור החליף את המשקפיים, אולי אפילו ירד קצת במשקל, בנוסף הוא יושב מאחורי שולחן במשרד מפואר כמו איזה יועץ מס או עו"ד או משהו כזה. בחלום זה נראה לי מגוחך ביותר ומאוד חשוד ואני מנסה למצוא איזשהו רציונאל לשינויים , כאן היה איזה חוסר בהירות או עיוות כזה משום שבעולם של החלום זה היה מובן מאיליו שצריך לצבוע לפעמים את הגבות מגיל מסויים, ולכן אני חושבת לעצמי אולי על הדרך צבע גם את השיער? אני חושבת לעצמי (בחלום) שזה לגיטימי למרות שאני לא אוהבת שגברים צובעים זה לא "גברי" בעיניי, אני חושבת בחלום על החבר לשעבר המתעלל/מכה הגועלי ומלוקק של אחותי בחור בן ארבעים ומשהו שגם הוא נוהג לצבוע את השיער. אני לא מעיזה להיכנס ויושבת על כיסא מחוץ לקליניקה מול הדלת הפתוחה צריכה להתאמץ בשביל לראות אותו משום שהוא יושב בעומק החדר, אני מביטה בו מישירה מבט אולי בזכות המרחק בינינו משום שבמציאות רוב הפעמים קשה לי משום מה ליצור קשר עין, מתנהל בינינו דו שיח, אני מעירה משהו על השינוי שחל בו ובקליניקה והוא מגיב לזה אומר על זה משהו לא ברור, יש לי תחושה שכרגע הוא מרוכז בעצמו ואני מפריעה לו, הוא מסביר לי משהו או מנסה להסביר, אבל קשה לי להקשיב לו אני מוטרדת ביותר ויש רעש של פעימות לב שוצפות באזניים שלי. בכל זאת אנחנו משוחחים קצת, בסופו של החלום אני דווקא רוצה להיכנס אבל גם לא רוצה או פוחדת. הפירוש שלי לחלום: דבר ראשון, לצערי מידי פעם מתגנבת מחשבה לראשי האם הפסיכולוג באמת בחופש כל השבועיים הללו או שהוא כן עובד השבוע אחרי החג ולא הציע לי פגישה חלופית משום שהוא לא רוצה לראות אותי?, אולי למטופלים אחרים הוא כן הציע? (כמובן!) גם אם היה מציע לא בטוח שהייתי מגיעה ובאמת אני לא כל כך זקוקה ובכל זאת... אלו מחשבות אידיוטיות שאני לא מוכנה להיכנע להן אבל כשאני ישנה אין לי שליטה. דבר שני אירחתי את אמא שלי בליל הסדר, אמא שלי צבעה את הגבות ואת השיער לשחור והסתפרה (כשהייתי ילדה קטנה הייתי עוזרת לה לצבוע, הריח של הצבע היה נוראי) אם כי זה הקשר היחידי ואין שום דמיון משום בחינה בינה ובינו . (היא לא חנונית, הלואי שהיתה קצת כשהיתה יותר צעירה). לא נראה לי שאני אספר על החלום הזה בפגישה הבאה, אלא אם אני אכתוב לעצמי משום שודאי אשכח עד שבוע הבא. וגם בגלל העניין של החנוניות, זה יהיה לא נעים להגיד לו שאני חושבת שהוא חנון, הוא עד כדי כך חנון שאני בספק אם הוא בכלל שמע על "היפה והחנון" ואני אצטרך להסביר לו מה זה ולהודות שצפיתי בתוכניות מזעזעות הללו שהן בעיניי השפלה רבתי למשתתפים/ות ולצופים, אבל זה היה גם מצחיק . אני יכולה להשמיט את הפרט הזה כמובן אבל אז זה יהיה שוב לדבר חצאי דברים וחצאי אמיתות ולהסתבך בהסתרות. ואני לא כל כך רוצה לספר גם כי זה שם אותי במן עמדה קצת נחותה כזו , מידי פעם לעתים די קרובות אני חולמת עליו והוא כנראה לא חולם עלי אף פעם ובפעמים שסיפרתי לו שחלמתי עליו היה נדמה לי שהוא נהיה זחוח והתמלא חשיבות עצמית יותר מהרגיל, גם שהוא לא מופיע בחלום, תמיד הוא מקשר את זה לעצמו.

הי גבריאלה, מעניין. בחלום "הוא" מייצג "אותה" (בהתאם לאסוציאציה שתיארת). יש גם ייצוג למרחק בינכם וקושי להתקרב... זה חלום חשוב מאוד, דווקא כדאי לספר עליו כי הוא קשור לטיפול ולדברים עמוקים מאוד. יופי של חלום. אודי

24/04/2014 | 22:43 | מאת: -חנה

הצחקת אותי כשכתבת "יופי של חלום".

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית