טיפול CBT לבעיות מורכבות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/04/2014 | 00:12 | מאת: M4915

שלום רב, אני מטופל כשנתיים ע"י פסיכולוג, ברקע דיכאון חרדות ופיברומיאלגיה. אני מרגיש כי הטיפול עוזר להבנת עולמי הפנימי אך לא לשינוי כלשהו, הטיפול הוא פסיכודינאמי. בכל מקרה רציתי לשאול האם CBT יכול להוות טיפול לעולם פנימי מורכב יחסית,ובעיות "גדולות" (דימוי עצמי,מצב רוח,שליטה במחשבות שליליות באופן כללי,הפרעה אובססיבית קומפולסיבית קלה וכמובן הפיברומיאלגיה). הפסיכולוג המטפל שלי טוען שלא. יש לציין שפחות חשוב לי לשורש הבעיות אלא יותר להגיע לפתרונות פרקטיים וישומיים בחיים. אשמח להמלצה לפסיכולוג(רצוי דרך הכללית אך לא חייב) שעובד בשיטה. כמו כן אשמח אם אוכל לשמוע דעה על שיטת הNLP(ללימוד עצמי ולא כטיפול) אם ניתן אעריך מאוד תשובה מפורטת,תודה ענקית!!

שלום, אני משער שגם שם יהיה מדובר בתהליך ממושך, אם כי מתאים אולי יותר לנטייה שלך לפרקטיות. מבחינת המלצות - איננו נוהגים להמליץ כאן. אם תרשום מייל - תוכל לקבל המלצות ישירות לשם. NLP ללימוד עצמי זה דבר נחמד, כמו לקרוא ספר לעזרה עצמית. יעיל לפרקים, אך מוגבל מבחינת הפרקטיות. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית