מהי הגדרה של פסיכופט ואיך לטפל בבן משפחה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/08/2007 | 00:39 | מאת: מירית

שלום מבקשת לדעת מה זה אדם עם הפרעה אנטי סוציאלית קשה, מה עובר לו בראש, במחשבות, ואיך להתנהג עם אדם כזה (אבא, במקרה שלי).

12/08/2007 | 21:15 | מאת: דרור שטרנברג

מירית שלום, הפרעה אנטי סוציאלית היא הפרעה לא קלה להתמודדות איתה, בעיקר לסביבה. היא מערבת התנהגויות פוגעות, היעדר תחושות אשמה, חיפוש ריגושים לרוב על ידי התנהגויות עברייניות או על סף העבריינות. לא מדובר באי שיפוט תואם של המציאות, אלא באנשים המבטאים את הדחפים שלהם ללא מוסר פנימי, כשהדבר המדאיג אותם הוא איך לא להיתפס, ולא איך לא לפגוע באחרים. אם אביך אכן עונה על האבחון של הפרעת אישיות אנטי סוציאלית, הרי שמאוד קשה לשכנע אותו לשנות את דרכיו. עדיין ניתן לנסות ולבדוק מהן הנקודות הרגישות שלו. האם אכפת לו מדברים מסויימים. וכאן יש שאלה גדולה מה זה להתמודד, ועם מה את מבקשת עזרה. דרור

13/08/2007 | 02:07 | מאת: ?

האם הפרעה אנטי סוציאלית יכולה להיגרם עקב לקיחת כדורים לא מתאימים?... איבחון לא נכון של בעיה?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית