האם לחץ נפשי מוביל להרפס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/11/2001 | 23:02 | מאת: מיכל

בשנה האחרונה עברתי שינויים אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי אבל לא מצילחה להבין למה מידי חודש יוצא לי הרפס בשפתיים האם יש קשר ללחץ נפשי. תמיד היה לי הרפס אבל בתדירות נמוכה פעמים שלוש בשנה ועשיו כמעט כל חודש מה ניתן לעשות?

04/11/2001 | 23:17 | מאת: ליהי

מיכל, הרפס יכול להתפרץ מכל מיני סיבות. לחץ נפשי הוא אחת מהסיבות הרבות. זה משתנה מאדם לאדם ואין יודעים מה גורם לאדם אחד להתפרצות של פעם בשנתיים ואצל אחר לשלוש פעמים בשנה... אני מציעה לך לגשת לרופא המשפחה ולבקש לערוך בדיקת דם- רק כדי לוודא שהמערכת החיסונית שלך תקינה, רק ליתר ביטחון (לעיתים נדירות- התקפים תכופים של הרפס יכולים להעיד על בעיה במערכת החיסונית). בכל מקרה, עיצה קטנה, בפעם הבאה שאת מרגישה שאוטוטו מתחיל התקף נוסף- מהרי למרוח אציקלוביר (זובירקס -בשפת העם), זה יכול להפחית את משך ההתקף ואולי אף למנוע אותו.

05/11/2001 | 06:42 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, לחץ נפשי מוריד את רמת התנגודת החיסונית הטבעית, כך שלא פלא שהמחלה, שמקננת בך, מצליחה לצבור את העוצמה הדרושה להתפרצותה הגלוייה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

05/11/2001 | 09:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכל לחץ נפשי לא מוביל להרפס. בהרפס נדבקים ע"י נגיף. עם זאת, ההתקפים החוזרים מושפעים בהחלט ממצב נפשי ולחץ. אני ממליץ לך לקרוא פרק בספר בעברית "היפנוזה עצמית" של אולמן ולמברו, עמודים 158-161 שם מוסבר כיצד ניתן להקל על ההתקפים באמצעות עזרה עצמית. כמובן שאפשר לעשות את התהליך גם במסגרת טיפולית. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית