פטור משירות בצה"ל על רקע נפשי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/11/2016 | 23:38 | מאת: Someone999

שלום. יום הגיוס שלי הוא ב26 לדצמבר. אני בחור בן 18 וחצי בעל בעיות. יש לי חרדה חברתית די קשה, פחד מהחשוך עקב סיוטים בלתי מוסברים שהיו לי בצעירותי(ולא הצליחו למצוא את המקור שלהם עד היום, וזה מאוד מלחיץ אותי), ככה שאני נכנס להתקפי חרדה בקלות מאוד מכל רחש קטן בחושך. אני די דיכאוני, בטחון\דימוי עצמי נמוך מאוד. אני גם סובל מבעיית עצבים שיכולה לגרום לי להתפרץ ולהישבר תחת לחץ נפשי כבד, זה לא רק מסכן אותי אלא גם את הסובבים אותי במידה והם אלו שמפעילים את הלחץ\מעצבנים אותי, אני מאבד שליטה בקלות מאוד ומסוגל לפגוע בעצמי או במישהו אחר(בשבילי "כבד" זה לא כל כך כבד, אני אדם רגיש מבחינה נפשית). בזמן האחרון בקושי הצלחתי לישון והתיאבון שלי ירד ברמה מטורפת(אני גם ככה בתת משקל), כל זה עקב הלחץ הנפשי שהגיוס מביא. לאחר שנדחה לי הגיוס ב3 חודשים(הייתה לי שיחה עם פסיכיאטרית באוגוסט לאחר הפנייה של קב"נית, הפסיכיאטרית החליטה על המקום שאני כשיר לגיוס אבל כמה ימים אחרי התחרטה וקיבלתי שיחה בפלאפון שהיא דחתה לי את הגיוס בשלושה חודשים למען טיפולים פסיכולוגים). את הטיפולים התחלתי כבר ביולי, ולאחר קרוב לחצי שנה של טיפולים הוחלט כי אני לא כשיר לגיוס ע"י הפסיכיאטרית והפסיכולוגית של קופת החולים שבה אני נמצא. הפסיכיאטרית אמורה לשלוח מכתב המלצה לפטור לצבא בימים הקרובים, אך אני חושש שאין לי יותר מדי זמן מאחר והגיוס שלי הוא בעוד פחות מחודש...רציתי לדעת האם יש סיכוי בכלל שאפגוש קב"ן ופסיכיאטר\ית לפניי הגיוס? יש לי סיכוי בכלל להשתחרר? אני ממש מוטרד ואני לא רוצה להתמוטט מול כולם ביום גיוס בזמן שאני מתחנן לפגוש קב"ן...אני רועד בזמן שאני כותב את זה, אני מאוד מאוד מפוחד...

שלום לך, הצבא מסודר מאוד בנושא זה ואם הרושם הוא שאתה לא מתאים לשירות - יתייחסו לזה ברצינות. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית