Ocpd

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/11/2016 | 23:45 | מאת: מיימי

היי! אני התחלתי לגור עם חבר שלי השנה וחצי הזו והתחילו להיווצר לנו ריבים מאוד חזקים מאוד בנושא נקיון וסדר , אני בן אדם רגיל שמגיע מבית רגיל , אפשר להשאיר בית לא מסודר ממש ולצאת , או שאפשר לדחות כלים לאחר כך , קיפול בגדים והכל רגיל, , פשוט .. חיים רגילים פשוטים אף אחד לא כועס על השני, החבר שלי הגיע ממשפחה ממעמד טיפה גבוהה יותר ואני מנסה לכבד ועושה דברים בשבילו מאז שהתחלנו לגור ביחד הוא מקפל לי את הבגדים נוגע לי בפינה שלי במיטה מסדר אותה כל הזמן, המגבןות והבגדים בארון נראים כאילו זה תערוכת יופי הכל מסודר לא מצוקמק ממש בית מלון! הוא מנקה אחרי כל מה שאני נוגעת בערך הוא בודק אחרי אם זה מסודר לפי איך שהוא רוצה , אחרי אוניברסיטה הוא מסדר ומנקה (לא קיצוני ממש ממש ) אבל עד שהוא מתפנה לוקח שעה שעתיים , הוא מאוד מקפיד על זה , ולא ממש נותן לי לעשות ותמיד אני כועסת ! למה אתה עושה אחרי נוגע בדברים שלי! זה שלי.. ותהיה פשוט.. למה אתה לא פשוט.. היו כמה מצבים קיצוניים שהגענו אליהם עד שממש צרחנו אחד על השני הוא אומר כמה שהסטנדרטים שלו גבוהים והמערכת יחסים שלו איתי חשובה מאוד ואני מתוקה והוא מוכן לטפל בזה , הוא לא היה אצל פסיכיאטר ונתן את הדיאגנוזה ocpd על ידי האינטרנט , הוא אומר שיטפל בזה כי מאוד קשה לי להתרגל לזה השאלה היא האם זה יעזור ? איזה טיפולים? האם לבן אדם כזה אפשר לעזור בכלל? זה מאוד חשוב לו (כן הוא לפחות אומר ) ולי פי מיליון ! כי אני אוהבת אותו מאוד ועד כמה שאני מנסה זה ממש הגזמה ...תודה דר .

שלום לך, אפשר לטפל ב-OCD, אבל כדאי להיעזר באיש מקצוע מנוסה. יש גם טיפול תרופתי שיכול לסייע ורצוי גם טיפול פסיכותרפויטי (CBT או היפנו-CBT). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית