לימודים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/11/2016 | 19:54 | מאת: אלונה

היי, אני בת 24, סטודנטית. כרגע נמצאת בשנה השניה ללימודים. אצלנו במשפחה לימודים והשכלה הם ערך עליון, לכן לאמא שלי לא היה אכפת שלא אעבוד, לממן אותי בצרכים בסיסיים אך העיקר שאלמד. השנה הראשונה עברה בסדר גמור אך מאז שהתחילה השנה השניה מיום ליום גובר אצלי הרצון לעשות הפסקה של שנה מהלימודים, לעבוד, לממן את עצמי ולא להיות תלויה באף אחד. אני מאוד אוהבת את מה שאני לומדת אך מרגישה שזה גדול עלי ההשקעה בלימודים. מה גם שעברתי לא מזמן ניתוח שדורש הרבה עבודה פסיכולוגית לשינויים שאני עוברת. אם זה היה תלוי בי לא הייתי מתחילה את השנה השנייה. ופה הבעיה, אני לא יודעת איך להגיד למשפחה שלי שאני עושה הפסקה כרגע, מפחדת מאוד מהאכזבה שתהיה להם ובמיוחד לאמא שלי. אני יודעת שזה יגרום לריב גדול בבית. צריכה עצה: איך נכון לעשות את זה? אילו מילים הן נכונות? כיצד לגשת לשיחה כזו? תודה.

שלום אלונה, לדעתי, אם לא תגידי עכשיו, זה יגיע בעיתוי הכי לא מתאים. תגידי בדיוק מה שכתבת כאן. נראה לי ברור ונכון. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית