אישיות גבולית קלה וטראומה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/11/2016 | 09:23 | מאת: אישיות גבולית קלה

שלום, אשמח לדעת האם אבחנה של אישיות גבולית בארגון גבוה יכולה להיווצר בעקבות התעללות רגשית בילדות ואלימות מילולית במשפחה? והאם יכול להיות במהלך פסיכותרפיה ארוכה ודינאמית שעולים קשיים בקשר מיני ובחרדה מגיל צעיר בתחום, תוספת של חלומות ותחושות אך ללא זיכרון ספציפי או משהו ברור, אלא יותר מעורפל. יכול להיות שהיה אירוע טראומתי ולא זוכרים אותו אף פעם? רק בתסמינים סומטיים מרגישים.? והאם כדאי לפנות להיפנוזה לאור זאת? תודה

שלום לך, ראשית - נראה לי שיש טעות בהגדרה: הארגון לא יכול להיות גבוה, אלא גבולי... (יש כאן ערבוב של שתי טרמינולוגיות שונות). ובאשר לשאלה - זה יכול להיות אבל יכולות להיות סיבות אחרות. אין דרך אחת 'ידועה'. בכל מקרה - זה יתכן. ולגבי היפנוזה - תלוי לאיזה צורך ומה מידת ההתאמה לטיפול. גם כאן אין 'מתכון'. אודי

29/11/2016 | 08:00 | מאת: המשך

התכוונתי חארגון גבולי אבל גבוה, הכוונה לתפקוד תקין ואפילו מאד מבחינת עבודה ויכול להיות שלא זוכרים בכלל את הטראומה גם בטיפול דינאמי ארוך ?

30/11/2016 | 18:04 | מאת: מימה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית