אודי מאמין ב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/11/2016 | 17:30 | מאת: מימה

'תכנות תודעה' והיכולת של אדם לרכוש שליטה בדפוסי החשיבה שלו? זה כיוון חדש שמנסה עכשיו והדרך היחידה ליישם אותו זה הצמדות מלאה להווה. לחיות בהווה בלבד ואת ההווה ולא לחשוב על שום 'עבר'. להפוך את ההווה לעיקר. את הכאן ועכשיו. נקי. ללא הצמדות לזכרונות וגם ללא בריחה לפנטזיות עתידיות. ליצור הווה שאינו נגוע ע"י העבר. אני ממש מנסה עכשיו . כולל עבודה על התמרת דפוסי חשיבה ורגש. כאשר עולה הקלטת זכרון רגשי מהעבר מנסה להחזיר את עצמי להווה. לחושים בכאן ועכשיו והקיום בכאן ועכשיו. לא לתת תשומת לב לזכרון כזה או אחר כי הוא רק 'הקלטה' ולא ההווה כאן ועכשיו. אם אתמיד בזה שוב ושוב ושוב ושוב יווצר לי בסוף מאגר חדש ושונה של זכרונות שיהיו לי לעבר משמעותי מסוג חדש שנבנה מן ההווה הנוכחי ולא נגזר כבר מן העבר' ההוא.. ועכשיו הווה. מאמין ביכולת של אדם לתכנות תודעה מחדש? שניתן להגיע להישג כזה?

הי מימה, אני משער שאת מדברת על NLP. למיטב נסיוני זה תחום פרוץ מאוד ורווי שרלטנות. אני לא חושב שבני אדם ניתנים לתכנות באופן כל כך פשטני כמו שמציגים שם, בטח כשמדובר באנשים עם בעיות מורכבות מאוד. אבל שווה להחזיק תקווה, ואני מאחל לך בהצלחה! אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית