הריון לא רצוי - ממש בדיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/10/2016 | 21:04 | מאת: ענת

שלום דר אודי, בחודשים האחרונים , יותר נכון מחודש אוגוסט קרה לי בחיים דבר מאוד לא מתוכנן ושממש גרם למהפכה בחיי לא לצד הטוב . הנני בת 28 , בגיל 20 הכרתי את הבן זוג הראשון שלי ואחרי ארבע שנים הוא הציע לי נישואים , חודשיים אחרי ההצעה ביטלתי את החתונה , הרגשתי שזה עוד מוקדם ולא הייתי בטוחה בקשר . אחרי כמעט שנתיים חזרנו , אבל פשוט היינו ביחד אחרי תקופה מסויימת הוא התחיל ללחוץ שצריך חתונה שהוא רוצה משפחה שהוא מתקרב לגיל 35 ולא מתאים ככה , שזה לא נורמלי לכל החברים הקרובים שלו יש כבר משפחה וכו . ועל רקע זה כל הזמן רבנו ואז נפרדנו וחזרנו . חשוב לי לציין שבמהלך הזמן שהיינו ביחד וביחסים האינטימיים שהיו בינינו כמעט ולא השתמשנו באמצעי מניעה , היו לא בעיות בווסת ומעולם לא נקלטתי להריון, הייתי מאוד שמחה מזה והכל התנהל בהסכמה. ביוני השנה נפרדנו , ושמתי לב שביולי ואוגוסט אין לי ווסת החלטתי לפנות לרופאת נשים , והתברר שאני בהריון !! הייתי ממש המומה ובפאניקה , זה הדבר האחרון שרציתי בחיים שלי , ההריון הרס לי את הרישום לתואר שני ובנוסף פגע לי בקידום בעבודה ! ההריון הזה לא רצוי , ואני לא רוצה את התינוק הזה . נאלצתי לספר לו את זה והוא ממש שמח הוא מאושר מאוד , ההריון קשה יש לי הקאות בחילות המצב רוח שלי פשוט ירוד אני כל הזמן בוכה . רציתי לעשות הפלה אבל הוא לא נתן לי וגם אחותו התערבה . בסופו של דבר חזרנו וסגרנו חתונה , אבל רע לי מאוד רע לי כי אני לא רוצה את התינוק הזה , לא רציתי לחשוב בכלל על הריון בשנים הקרובות רציתי להספיק כל כך הרבה דברים בשביל עצמי ! . אני יודעת שאני אשמה שבגיל 28 התנהגתי בחוסר אחריות כמו ילדה בת 16 כמו נערה שלא שמעה על אמצעי מניעה , אבל מה לעשות עכשיו . אי אפשר להחזיר אחורה את הזמן ולשנות , עכשיו אני נענשת על חוסר האחריות שלי , ממש רע לי אני לא מסוגלת לחזור אפילו לעבודה ומתביישת בהריון הזה , אין לי כבר כוחות

שלום ענת, זה נשמע מצב מאוד מורכב. לא טוב - לא לך ולא לתינוק העתידי - להיות לא רצוי. בגדול יש שני כיוונים: הפסקת ההיריון או קבלתו והמשכו. לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות. אם את מחליטה להמשיך עם ההיריון, כדאי מאוד שהדבר ילווה בסיוע להתמודד עם הרגשת האשמה העצמית והדיכאון. הדבר החשוב הוא מה את יכולה לעשות מכאן ואילך, ולא מה עשית או לא עשית. אני מזמין אותך לעדכן ולשתף. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית