סוף יום! והזמנה לשיתוף...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/10/2016 | 20:30 | מאת: הילה

איך שהכל מתנקז ליום אחד לרגע אחד שאני חסרת נשימה ומתקשה לנשום ולהרגיש. זה התחיל בעבודה שקודמתי היוםםם!! למנהלת משמרת פקינג תפקיד שאני חולמת עליו בשנים האחרונות. שמרוצים ממני וסומכים עליי!!! בקשר לדירה- משבוע שעבר אני רוצה לסגור על דירה וזה נמשך עד היום... היום נפגשנו שוב, רצה לסגור מחר. אמרתי לו לא! אין שום סיבה לדחות אמר ששותף שלו יבוא בערב. בסוף סוף סוף טוב סגרתי על דירה קטנה במחיר בסדר... מגיע לי מברוק ואני רק רוצה לדבר עם מישהו ולספר לו את זה. ומוצאת שאין לי למי להתקשר ולצרוח שהנה עשיתי את זה!!! פקינג עשיתי את זה. כתבתי את הצ'קים והידיים שלי רעדו ישבתי שם מול שתי גברים שוביניסטים (אודי אל תיפגע...) והייתי חדה וממוקדת... ומעל הכל זה הגוף שלי שמקבל מקום מרכזי בחיי הגוף שנפגע ונחבל, הגוף שהותקף ללא יכולת להגיב צריכה ללמד אותו שאין צריך וחייב ועכשיו ללמד אותו איך להתנהג והוא בפני עצמו כמו ילדה קטנה ששוכבת על הרצפה ורוצה שוקולד עכשיו!!! והעולם ימות. איך ללמד את הגוף לאכול נכון לעמוד נכון לאסוף את הבטן ולהבליט את החזה. איך אני יכולה להבליט את החזה?? איך??? אני מזמינה כל אחת שמזדהה עם עניין הגוף להגיב/לשתף/ לשלול או כל דבר אחר איך מתמודדים עם הגוף?? עם הרצון להעניש? או בולמוסים והתקפי אכילה??? איך זה מתקשר לטראומה?? מחכה..... הילה

26/10/2016 | 14:42 | מאת: מיכ

הילה יקרה! כמה טוב לשמוע ממך, כך, מאוששת יותר...ובאמת מגיע לך מברוק :) בכל אופן איך מתמודדים, שאלת את שאלת מליון הדולר! אין תשובה ממש ברורה, אצלי זה פשוט היה קודם כל להרגיש טוב נפשית, כל אחד יודע מתי..לזהות מתי יש התקפי אכילה ולנסות לשאול את עצמך איך את מרגישה עכשיו? ולעשות משהו מסיח דעת, לצאת מהבית, לרוץ, משהו, אצלי זאת הייתה בריחה כזו מהרגש...עליתי בחג :( כשהייתי אצלה וכמעט רציתי להרים ידיים היא הזכירה לי שזה בסדר לעלות קצת וכלם כך בחגים ועכשיו שגרה ואפשר להרגע יותר וזה יתאזן (למרות שהיא ממש רזה וחשבתי שלעולם לא תבין :( ) והיא צודקת! והרצון להעניש, קצת חמלה לא תזיק לאף אחת מאיתנו..ללמוד לחמול על עצמינו..קשה. ואיך זה מתקשר אף פעם לא ממש הבנתי, אולי אודי יסביר איך באמת???? למה לא אנורקסיה אני שואלת את עצמי, למה אני לא אנורקסית היה לי יותר פשוט זה יותר מתחבר לי עם "להעלם" לא יודעת, תהיות, גלשתי לתוך התהיות שלך.....כל כך מבינה ואיתך, מיכל

26/10/2016 | 16:51 | מאת: .במבי פצוע..

אני לא במצב כל כך טוב אבל רוצה להגיב לך, ראשית, מברוק על הקידום בעבודה ועל הדירה.. !!! לגבי הגוף.. אני לובשת בד"כ בגדים בצבעי אדמה/חאקי/גווני ירוק .. לא לובשת בגדים הדוקים לגוף.. זהו לעכשיו.. במבי.

26/10/2016 | 21:27 | מאת: ינשוף

רק שתדעי שקראתי אותך אבל לא מצליחה לאחז במילים ,לחבר אותם להפנים אותם...אבל איתך בלב

הי הילה, ברכות על החדשות הטובות! ומקווה שיצליח גם המקום הניתן לגוף. אודי

27/10/2016 | 06:41 | מאת: סוריקטה

וואו, הילה, לכמה את מסוגלת. אני, אגב, חושבת ששוקולד הוא דבר ממש טוב ונהדר ומחקרים אף מראים סגולותיו של הקקאו וממליצים על שוקולד מריר 70% פלוס. רק שלפעמים הופכים את הטוב הזה לרע ומרעיל, כמו, למשל, בהגזמה בכמויות. את זה, נראה לי, אנחנו מכירים כאן על גופנו. עניין השוקולד מובא כאן גם מטאפורית. בהמשך למה שבמבי כתבה - אני דווקא לובשת צמוד בצבעוניות מבוססת כחול מה שנקרא צבעי חורף, (במבי, הצבעים שלך - צבעי סתיו :-)) ואני לא מרגישה מושכת, מאידך, לא דוחה עד כדי גועל ורתיעה. קרי, לא משהו קיצוני לכאן או לכאן, אלא ממורכז יותר. היום, אחרי שנות הטיפול. כן מנסה לשמור על עצמי. פחות הולך לי לאחרונה, אולי הגיל, ואולי עכשיו האיזון אחר. זהו בינתיים, שלך, סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית