אוננות כפייתית בגיל 30

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/10/2016 | 11:20 | מאת: אונני

שלום, אני רווק בן 30 ואני מכור בצורה לא הגיוניות לאוננות. מספר רב פעמים ביום, תופס לי הרבה זמן מהיום והכי גרוע שרוב הפעמים זה לא נובע מחרמנות , מהרגל כלשהו שגורם למוח שלי להשתלט עליי. (לפעמים מונע ממני ללכת לעבודה , לפעמים מעדיף אוננות על פני יחסי מין עם פרטנרית כלשהי) אפשר לשבת מול פסיכולוג ולרדת לשורש הבעיה ולגרום לי להבין כמה זה גרוע ואולי למצוא את נקודת ההתחלה שהביאה לזה....חבל על הזמן, אני יודע מה הביא לזה אני יודע שזה גרוע מאוד ואני לא מצליח לבדי להשתלט על זה. מנסה להרחיק את עצמי כמה שיותר מהלבד , זה לא בא כחשק מיני אלא יותר כמו תרופה לתסכול כלשהו (ואינני בדכאון , אני עם מודעות גבוהה וחיים יחסית טובים). אני כמה שיותר בורח ממצב שבו זה אפשרי שזה יקרה (כמו הלבד בבית) , הצלחתי להשתלט לפחות על יום אחד בשבוע שזה השבת (כולל מוצ"ש) אבל שאר השבוע זה מגיע למצבים של מספר פעמים ביום שנגררים למספר שעות . אני יודע שזה חמור , אבל בבקשה לפני שתציע לי לפנות לטיפול תן לי תרגילים או עצות שבטיפול היו אומרים לי להתחיל לנסות . תודה מראש

19/10/2016 | 15:43 | מאת: ינשוף

טוב שאתה רוצה לעזור לעצמך מה שאתה מתאר הוא התמכרות למין- התמכרות הוא התנהגות כלשהו שאנחנו יודעים שלא עושה לנו טוב אבל בכל זאת אנחנו לא מסוגלים להפסיק.. מאמינה שקבוצות של SA - מכורים למין מבוסס על 12 הצעדים יכול לעזור ומגביל טיפול/שיחות בהצלחה!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית